Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto hoputtaa Pyhärantaa päiväkotiratkaisuun 100 000 euron uhkasakolla

Avi antoi aikaa huhtikuun puoliväliin asti. Väistötilaksi suunnitellaan moduuliratkaisua.

Lasten vaatteita naulakossa.
Avi katsoo, että nykyinen Ihoden koulun yhteydessä sijaitseva väistötila ei sovellu päiväkotikäyttöön.  Arkistokuva. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Hannu Vähämäki

Pyhärannan kunnanjohtaja Harri Hiitiö ehdottaa kaksiryhmäisen moduuliratkaisun hankkimista Satakielen päiväkodin väistötilaksi. Syynä on Lounais-Suomen aluehallintoviraston vaatimus.

Avi katsoo, että nykyinen Ihoden koulun yhteydessä sijaitseva väistötila ei sovellu päiväkotikäyttöön. Lapsia on hoidettu väliaikaisissa tiloissa jo parin vuoden ajan sillä varsinainen päiväkotirakennus tuhoutui tulipalossa joulukuussa 2017.

Avi on ilmoittanut harkitsevansa 100 000 euron uhkasakon asettamista, jos uusia väistötiloja ei ole järjestetty huhtikuun puoliväliin mennessä. Virasto on joutunut puuttumaan tilanteeseen useampaan otteeseen, mutta toistaiseksi tuloksetta. Päiväkodissa on tällä hetkellä 21 lasta.

Kunnanhallitus käsittelee hankintaa maanantaina. Pyhärannan valtuusto päätti viime joulukuussa uuden päiväkodin rakentamisesta.

Lue lisää:

Tätä on päiväkotiahdinko Pyhärannassa: lastenhoitoa puutteellisissa oloissa jo 2 vuotta – vessat ruokasalin vieressä ja hoitajia liian vähän

Pyhärantaan uusi päiväkoti uuteen paikkaan – jo rakenteilla ollut hirsipäiväkoti jäi haaveeksi

Suosittelemme sinulle