Hyppää sisältöön

Mäkäräinen ja Eder sortuivat ohilaukauksiin – suomalaisten pikakisa penkin alle, maailmanmestaruus Norjaan

Suomalaiset olivat vaisuja ampumahiihdon MM-kisojen naisten pikamatkalla.

Mäkäräinen ampui neljä pummia MM-pikamatkalla
Mäkäräinen ampui neljä pummia MM-pikamatkalla
Nina Vanhatalo,
Jonne Niemeläinen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kaisa Mäkäräinen oli 40:s ampumahiihdon MM-kisojen pikakilpailussa Italian Anterselvassa. Neljä sakkoa ampunut 37-vuotias suomalainen hävisi maailmanmestaruuden voittaneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille minuutin ja 34,9 sekuntia.

Maailmanmestaruus oli norjalaiselle ensimmäinen henkilökohtaisella tasolla. Hän oli torstaina mukana Norjan sekaviestijoukkueessa, joka voitti MM-kultaa.

Yhden sakon ampunut Olsbu Röiseland kukisti puhtaasti ampuneen yhdysvaltalaisen Susan Dunkleen 6,8 sekunnilla ja yhden ohilaukauksen kirjanneen Tshekin kolme pummia kirjanneen Lucie Charvatovan 21,3 sekunnilla.

Peräti viisi ohilaukausta ampunut Mari Eder (+2.31,4) oli kilpailun 68:s ja kolme sakkoa kirjannut Suvi Minkkinen (+3.40,3) 80:s.

Mäkäräinen ampui kaksi sakkoa molemmilta ampumapaikoilta

Kuluva kausi on ollut Mäkäräiselle erityisen vaikea juuri pikakisoissa. Suomalainen ei ole onnistunut nappaamaan maailmancupista yhtään sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon, ja kisoissa sakkokierroksia on tullut joka kerta vähintään kaksi.

Mäkäräinen ampui ensimmäiseltä ampumapaikalta makuulta kaksi ohilaukausta ja myös pystypaikalta kirjasi kaksi pummia. Klikkaa jutun kuvaa ja katso Mäkäräisen suoritukset ampumapaikoilta.

– Tuuli oli tänään aika haastavaa makuupaikalla. Mielestäni laukaukset olivat ihan hyviä, mutta oli vaikeaa elää olosuhteiden mukana. En ollut tarpeeksi noheva, kun tuuli muutti suuntaa sekunnin välein. Ei tässä olosuhteita kuitenkaan voi syyttää, sillä olosuhteita olisi pitänyt lukea oikein, heti ensimmäisen laukauksensa ohi ampunut Mäkäräinen totesi Yle Urheilulle.

Torstaina Suomen sekaviestijoukkueessa kisannut Mäkäräinen myönsi, että hän ei palautunut viestistä yön aikana kunnolla.

– Palautuminen ei oikein sujunut, oli todella hankala ilta ja pitkä yö. Oli aika levotonta elämää jaloissa. Oli pakko nukkua vielä puolenpäivän aikaan puolen tunnin nokoset. Kisassa jalat olivat kuitenkin ihan ok. Hiihtoon en ole kuitenkaan pettynyt, Mäkäräinen kertoi.

Naisten MM-kisojen ohjelmassa on seuraavaksi takaa-ajo. Mäkäräinen on ainoa suomalainen, joka selviytyi sunnuntain kilpailuun. Mäkäräinen aikoo ottaa sunnuntain takaa-ajon hyvänä harjoituksena.

– Yritetään ottaa siinä koppia ammunnasta.

Eder: "Aika karua"

Eder oli todella pettynyt omaan sijoitukseensa. Ederin sijoitus ei riittänyt tuomaan paikkaa sunnuntain takaa-ajoon, johon pääsi pikakisan 60 parasta.

– Harmitus on iso. Tämä on aika karua, kun huono ammunta pilasi käytännössä pikakisan ja takaa-ajon. Ei se ampuminen heikolta tuntunut. Kuvan perusteella laukaukset menivät niukasti ohi. Hiihtäminen tuntui alussa ihan hyvältä, mutta kyllä nuo sakkokierrokset tuntuivat lopussa jaloissa, Eder summasi Yle Urheilun haastattelussa.

Tulospalvelu:

Lue myös:

Yhdysvaltain ampumahiihtojoukkueessa työskentelevä suomalainen paljastaa MM-yllätyksen taustat: "Tänä aamuna löydettiin jotain erittäin mielenkiintoista"

Kaisa Mäkäräinen valitteli väsymystään, asiantuntija tyrmää takaa-ajon: "Siinä saisi kuitenkin lepoa, jos jättäisi kisan väliin"

MM-hopeaa yllättäen ottanut yhdysvaltalainen hävisi vielä testikisassa Mäkäräiselle 2,5 minuuttia – lähes kaatui väsymyksestä pikakisan loppusuoralla: "Olin kuollut"

Kauden komeetta Tiril Eckhoff ei ymmärrä menestystään ja välitti Kaisa Mäkäräiselle vienon pyynnön – "Kaisa on todellinen legenda ampumahiihdossa"

Mäkäräinen hakee huippumatkaltaan kauden tilastokummajaista, Eder lähtee MM-ladulle huippusijat mielessään: "Minulla on aina kaikki pelissä"

Olli Hiidensalon MM-kisat olivat vaarassa, mutta sekaviestissä hän oli Suomen joukkueen onnistuja – "En ole enää niin pohjalla kuin aiemmin"

Ex-ampumahiihtäjä Ustjugovin dopingtutkinta avattiin uudelleen

Suosittelemme sinulle