Hyppää sisältöön

Reetta Hurskeen uskomaton epäonni halli-SM-kisoissa jatkui – tamperelaisjuoksija protestoi varaslähtötuomiotaan, Neziri juhli mestaruutta

Viime vuoden Kuopion halli-SM-kisoissa Hurske julistettiin ensin voittajaksi, mutta mestariksi korjattiin pitkän odottelun jälkeen Nooralotta Neziri.

Reetta Hurske SM-hallit 2019
Noora Takamäki,
STT Urheilu

Nooralotta Neziri on uusinut sisäratojen Suomen mestaruutensa naisten 60 metrin aitajuoksussa. Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Neziri juoksi Tampereen finaalissa ajan 8,07 ja vei voiton ennen Tampereen Pyrinnön Lotta Haralaa (8,28).

Kisassa nähtiin draamaa, kun Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske hylättiin finaalista vilppilähdön takia. Erittäin hyvänä lähtijänä tunnettu Hurske ei meinannut nöyrtyä tuomioon, vaan keskusteli tovin toimitsijoiden kanssa. Voit katsoa tilanteen jutun pääkuvaa klikkaamalla.

– Tuntui, että lähdin ihan paukusta, mutta ilmeisesti sitten en. Ajattelin, että kerrankin sain hyvän lähdön. Fiilis ennen kisaa oli tosi hyvä, pettymyksen kyyneliä pyyhkinyt Hurske sanoi STT:lle.

Alkuerissä Hurske oli nopein ajalla 8,07. Kilpakumppanin hylkäys vaikutti myös mestariin.

– Huomasin, etten lähtenyt niin hyvin telineistä, Neziri sanoi Yle Urheilulle ja viittasi Hurskeen hylkäämiseen.

Myös viime vuoden sisäratojen SM-kisat Kuopiossa olivat Hurskeelle epäonniset. Hänet julistettiin jo voittajaksi, mutta pitkän tarkistelun jälkeen voittajaksi julistettiin juuri Neziri.

Sunnuntainen voittoaika oli Nezirin kauden toiseksi heikoin. Hän jatkaa hallikautta keskiviikkona Ranskassa ja tavoittelee silloin Suomen ennätystä. Aiemmin tällä hallikaudella hän sivusi halli-SE:tä ajalla 7,97.

Hurske ja Neziri olivat viime syksynä mukana MM-kisojen 100 metrin aitajuoksussa Dohassa. Suomen kolmas MM-kisa-aiturinainen Annimari Korte päätti jo hallikautensa, koska sisäratojen MM-kisat peruuntuivat Kiinasta.

Lehikoinen juoksi SE:n

Pidemmällä aitamatkalla eli 300 metrillä Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen juoksi mestariksi sisäratojen Suomen ennätysajalla 40,97. Aiempi ennätys oli Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halosen vuosi sitten Kuopion SM-halleissa juoksema 40,99.

Lehikoinen kohensi Tampereella ennätystään 0,18 sekuntia.

– Tiesin, että kunto on hyvä. Siksi uskalsin lähteä suhteellisen terävästi. Oli rento päivä ja mieli oikeassa tilassa, Lehikoinen sanoi Urheiluliiton nettisivuilla.

Liedon Parman Tuomas Lehtonen voitti miesten 300 metrin aidat ennätyksellään 36,08, jolla hän kipusi kotimaan kaikkien aikojen hallitilastossa kuudenneksi.

Lisätty kello 17.58 Reetta Hurskeen kommentti.

Lue myös:

Maalikamerakuvan piinaavaa odottelua ja karmeaa sekoilua – aitakuningattaren kruunu Nooralotta Nezirille yhden tuhannesosan erolla

Kommentti: Urheilijoita ei voi kohdella näin – kisajärjestäjien sekoilu jätti amatöörimäisen jälkimaun SM-hallikisoista

Hurske haastaa Nezirin aitojen SM-voitosta: "Jos nyt saadaan Tampereella oikeat tulokset heti ensi kerralla"

Korte keskeytti hallikauden MM-kisojen peruunnuttua: "Ei ole enää kunnon tavoitetta"

Nezirille toiseksi korkein tukipotti, kilpasiskot Korte ja Hurske saivat täyden summan – katso kaikki apurahan saaneet urheilijat

Suosittelemme sinulle