Hyppää sisältöön

Kaisa Mäkäräinen oli hämmentynyt kolmen paikan ohilaukauksistaan, mutta muuten hänen tasonsa ei ole pudonnut – "Ammunta on noudattanut sitä linjaa, mitä se on ollut koko talven"

Kaisa Mäkäräinen ei ole pystynyt kärkikamppailuun ampumahiihdon MM-kisoissa. Etenkin ampumapenkalla Mäkäräisellä on ollut vaikeuksia.

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen ei tiennyt, mitä virheitä hän teki ampumapenkalla normaalikisassa. Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Nina Vanhatalo,
Inka Henelius,
Anu Karttunen

Kaisa Mäkäräinen oli Suomen joukkueen paras normaalimatkan kisassa Anterselvan ampumahiihdon MM-kisoissa Italiassa. Mäkäräinen sijoittui 21:nneksi, vaikka ampui peräti viisi sakkominuuttia. Muista suomalaisista Mari Eder ampui peräti kahdeksan ohilaukausta ja Suvi Minkkinen kaksi. Ampumavalmentaja Juha Papinsaari myönsi, että jokaiselle suomalaisurheilijalle tuli liikaa sakkoja.

– Suvi selvisi kahdella, mutta hänen taitoonsa nähden ainakin toinen oli liikaa. Hänellä olisi ollut mahdollisuus selvitä yhdellä sakolla, ehkä jopa nollilla, Papinsaari sanoi.

Makuuammunnassa Mäkäräinen ampui molemmat ohilaukaukset samaan kohtaan, kello seitsemän suuntaan. Papinsaaren mukaan molemmat olivat Mäkäräisen omia virheitä.

– Ainakaan ei olosuhteita voi syyttää, hän sanoi.

Mäkäräinen oli itse hieman hämmentynyt ohilaukauksistaan. Hänen mukaansa ainoastaan ensimmäinen pystyammunta tuntui vaikealle, mutta kolme muuta ammuntaa olivat hänen mielestään täysin hallittuja ja hyviä.

– En osaa sanoa, mitä ne virheet olivat tai mitä siinä tapahtui, että niitä ykkösiä sieltä tuli, hän harmitteli Yle Urheilulle.

Mieliala linjassa tuloksiin

Mäkäräinen on nauttinut Anterselvan MM-kisojen tunnelmasta, mutta myönsi, että mieliala on pysynyt muuten aika lailla linjassa omaan tulokseen nähden. Mäkäräinen oli pikakisan 40:s ja takaa-ajon 22:s. Molemmissa kisoissa hän ampui neljä ohilaukausta.

MM-kisoissakin Mäkäräisen hiihto on kulkenut jälleen hyvin, ja hän uskoo tehneensä valmentajansa Jarmo Punkkisen kanssa oikeita asioita jo kesäharjoittelussa.

– Ammunta taas on noudattanut sitä linjaa, mitä se on ollut koko talven. Ei siinä ole tullut mitään pudotusta, Mäkäräinen sanoi.

– Pitää katsoa koko kauden, ihan harjoituskaudenkin tekemistä. Emme ole loistaneet joukkueenakaan penkalla. Jos katsoo koko joukkuetta, niin yleensä meillä vahvuus on ollut nimenomaan penkalla ja ladulla olemme jääneet. Nyt se alkaa kääntyä toisinpäin.

Lue myös:

Wierer toiseen maailmanmestaruuteen kotiyleisön edessä – Mäkäräisen ja Ederin ammunnat sakkasivat pahasti, Minkkiseltä mainio esitys penkalla

Suomen joukkue ampumahiihdon MM-kisoihin täydentyi kahdella urheilijalla

Suosittelemme sinulle