Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Poliisi iski venäläisen ampumahiihdon maailmanmestarin hotellihuoneeseen – "Loginov on hyvin stressaantunut"

Venäläistä ampumahiihtäjää Aleksandr Loginovia epäillään jälleen dopingista.

Aleksandr Loginov kuvassa
Aleksandr Loginovin ympärillä kuohuu jälleen. Kuva: AOP
STT Urheilu,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Italian poliisi teki lauantaiaamuna yllätysiskun venäläisen ampumahiihtäjän Aleksandr Loginovin hotellihuoneeseen Anterselvassa käytävissä MM-kisoissa. Iskun taustalla ovat venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan dopingepäilyt.

Venäjän päävalmentaja Anatoli Hovantsev kertoi tapahtumista Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

– Poliisi saapui hotelliimme lauantaiaamuna kuudelta. He tarkistivat Loginovin huoneen ja ottivat mukaansa urheilijan matkapuhelimen ja tietokoneen, Hovantsev kertoi NRK:lle.

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan Bolzanon syyttäjät olivat pyytäneet poliisia tekemään ratsiansa.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) ja ampumahiihdon etiikkaa valvova elin (BIU) ovat tietoisia Italian poliisin toimista. IBU ei kommentoi tilannetta, koska kyseessä on keskeneräinen poliisiasia. BIU tekee yhteistyötä Italian viranomaisten kanssa ja on valmis jatkotoimiin urheilun etiikan valvomiseksi.

Loginov on juhlinut Anterselvan kisoissa pikakilpailun maailmanmestaruutta. Takaa-ajossa hän saavutti MM-pronssia.

Loginov on aiemmin urallaan kärynnyt dopingista. Hän kärysi urheilussa kielletyn epon käytöstä vuonna 2013 ja oli kilpailukiellossa kaudet 2014–2015 ja 2015–2016.

"He ottivat aseemme"

Loginov avasi tapahtumia venäläiselle Match TV:lle.

– Minä (Loginov) ja Jevgeni Garanitshev heräsimme kuuden aikoihin, kun poliisi yritti murtautua oven läpi. He ottivat aseemme aivan kuin olisimme vaarallisia rikollisia, Loginov kertoi.

Loginov kertoi Match TV -kanavalle, että poliisi oli etsinnässä kiinnostunut vain hänen tavaroistaan eikä puuttunut huonekaveri Garanitshevin omaisuuteen.

– Loginov on hyvin stressaantunut tilanteesta, päävalmentaja Hovantsev kuvaili tunnelmia.

Aleksandr Loginov lähti kuitenkin mukaan lauantai-iltapäivän viestiin, jossa hän ankkuroi Venäjän joukkueen neljännelle sijalle. Venäjä jäi vajaat kaksi minuuttia viestin MM-kultaa voittaneesta Ranskasta.

Lue lisää:

Venäjän ampumahiihdon päävalmentaja käärmeissään Yle Urheilun haastattelussa: Oliko tämä tilattu ratsia?

Paavo Puurunen hämmästelee poliisiratsian ajankohtaa – "Ihmettelen syvästi, miksi tällainen ajojahti Loginovia kohtaan on koko ajan päällä"

Dopingista aiemmin kärynneen Loginovin voitto pikakisassa aloitti rajun sanasodan MM-kisoissa – mitalien ulkopuolelle jätetty Bö tylytti NRK:lle: "Hänen ei pitäisi olla täällä"

Suosittelemme