Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Venäjän ampumahiihdon päävalmentaja käärmeissään Yle Urheilun haastattelussa: Oliko tämä tilattu ratsia?

Italian poliisi teki ratsian Venäjän hotelliin Anterselvan MM-kisoissa. Venäjän ampumahiihtomaajoukkueen valmentaja Anatoli Hovantsev oli käärmeissään poliisiratsian ajankohdasta.

Aleksandr Loginov
Aleksandr Loginov voitti miesten pikakilpailun Kuva: Lehtikuva / AFP
Nina Vanhatalo,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän maajoukkueen päävalmentaja Anatoli Hovantsev kertoi Yle Urheilulle, että poliisi teki ratsian joukkueen hotelliin noin kuudelta aamulla. Italian poliisi tarkisti Aleksandr Loginovin ja tämän henkilökohtaisen valmentajan Aleksandr Kasperovitshin huoneen.

– He eivät löytäneet mitään. Ja se kesti kauan, noin puolitoista tuntia. Jevgeni Garantshev on myös hänen huoneessaan, eikä hän pystynyt nukkumaan, Hovantsev kertasi.

– Lopulta he tutkivat Loginovin vuokra-auton sisältä, eivätkä löytäneet sieltäkään mitään. Poliisi otti Loginovin ja hänen valmentajansa kännykät ja tietokoneet. Valmentaja on nyt poliisin luona, Loginov on hotellilla.

Hovantsev ei tiennyt, miksi poliisi teki ratsian, mutta Loginovilta oli kyselty tämän vanhasta dopingtapauksesta. Venäläinen kärysi kielletyn epo-hormonin käytöstä vuonna 2013 ja kärsi kahden vuoden kilpailukiellon.

– Ehkä tämä oli tilattu (ratsia). Tämä olisi voitu tehdä eilen tai tämä olisi voitu tehdä kisan jälkeen. Miksi se tehtiin ennen kisaa? Miksi heidän piti tulla aikaisin aamulla? Hovantsev kysyi.

– Meillä on erittäin hyvä viestijoukkue miesten kisaan. Starttaako Loginov nyt? Se on iso kysymys. Hän on hyvin hermostunut sen jälkeen, mitä on tapahtunut.

Hovantsevin mukaan se, starttaako Loginov sunnuntain yhteislähtökisassa, riippuu siitä, mitä seuraavien tuntien aikana tapahtuu.

Loginov voitti Anterselvan MM-kisoissa pikakilpailun mestaruuden. Monet kanssakilpailijat kritisoivat tuolloin sitä, että Loginov sai ylipäätään kilpailla epo-kärynsä jälkeen. Hovantsevin mukaan Loginovilla on ollut paineita, mutta hän vakuuttaa, että Loginov on puhdas.

– Tiedän, että hän on puhdas, koska hän on kesän aikana ja ennen MM-kisojakin voinut käydä dopingtesteissä vaikka joka päivä. Se ei ole ollut ongelma.

Hovantsev uskoo, että Venäjä voi kilpailla miesten viestissä, vaikka Loginov ei osallistuisikaan kisaan.

Korjaus klo 12.01: Tarkennettu Loginovin yhteislähtökisaan osallistumista.

Lue myös:

Poliisi iski venäläisen ampumahiihdon maailmanmestarin hotellihuoneeseen – "Loginov on hyvin stressaantunut"

Dopingista aiemmin kärynneen Loginovin voitto pikakisassa aloitti rajun sanasodan MM-kisoissa – mitalien ulkopuolelle jätetty Bö tylytti NRK:lle: "Hänen ei pitäisi olla täällä"

Suosittelemme