Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tulikasteensa saanut Falko Krismayr näki edistystä suomalaisurheilijoissa, vaikka tulokset eivät pankkia räjäyttäneetkään – "Teemme joukkueesta jälleen menestyksekkään"

Falko Krismayr oli tyytyväinen Suomen yhdistetyn joukkueen mäkiosuuteen Trondheimissa.

Falko Krismayr
Kuva: Lehtikuva / Samuli Ikäheimo
Kimmo Porttila,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Trondheimin lauantainen mäkikisa oli Falko Krismayrin tulikaste Suomen yhdistetyn joukkueen tuoreena mäkivalmentajana. Tulosten perusteella suomalaisten pahin alakulo on nyt ohitettu.

Kauden parhaan hiihtäjän punaista liiviä päällään pitävä Ilkka Herola on hyvissä iskuasemissa, sillä hän oli mäkiosuuden 14:s. Herola vajaan minuutin kakkossijasta, kun Norjan Jarl Magnus Riiber on kärjessä omilla luvuillaan.

Eero Hirvonen oli mäkiosuuden 32:s ja ensimmäistä kertaa maailmancupissa kilpaileva Perttu Reponen 34:s. Ainoastaan Leevi Mutrulla ei kulkenut, ja hän oli mäkisosuuden viimeinen.

– Yleisesti ottaen näin, että se, mihin olemme yrittäneet puuttua, niin siihen on tullut jo edistystä. Ja urheilijat pystyivät osoittamaan sen kilpailussa, Krismayr sanoi Yle Urheilulle.

– Olen onnellinen etenkin Pertun ja Eeron puolesta, koska tämä oli edistysaskel heidän kokonaissuorituksessaan. Eero on ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa todella lähellä pistesijoja jo mäen jälkeen. Jatkamme nyt työtä ja yritämme saada vielä enemmän parannusta Lahteen.

Herolalta tarpeeksi hyvä hyppy kärkikahinoihin

Aikaisemmin kaudella suomalaishyppääjät ovat jääneet paljon jälkeen ylämäen vauhdeissa, mutta tällä kertaa he pystyivät vastaamaan muiden vauhteihin.

Herola hyppäsi lauantain kisassa 120,5 metriä, mutta ei mäkimontussa ollut alkuun lainkaan tyytyväinen. Hyppylavaa oli kuitenkin juuri laskettu kahdella pykälällä, joten Herola sai hypystään hyvät kompensaatiopisteet.

– Se oli jurylta oikea ratkaisu laskea lavaa. Ilkka teki hyvän hypyn. Se ei ollut paras hyppy, mutta jos tämä on tarpeeksi siihen, että hän on kärkikahinoissa. Olen tyytyväinen, Krismayr sanoi.

Krismayr on ollut viisi vuotta sivussa kilpaurheilusta, ja hän myönsi ensimmäisen kisan olleen hänellekin varsin jännittävä. Krismayr on kuitenkin varsin innokas uudesta työstään, ja hän on tyytyväinen, kun hän saa tehdä joukkueen kanssa työtä omaan tahtiinsa.

– Meidän ei tarvitse odottaa tai puolustaa mitään. Voimme tehdä töitä ja kehittyä joka päivä. Kuten sanoin jo eilen, niin minulla on suuri usko tähän joukkueeseen ja teemme siitä jälleen menestyksekkään.

Lue myös:

Ilkka Herola iskuetäisyydeltä hiihto-osuudelle

Yhdistetyn miehet ensi kertaa Krismayrin opeilla maailmancupiin – varakisa meni täysin penkin alle: "Senhän pitää aina olla katastrofi, jotta varsinainen kilpailu onnistuu"

Ilkka Herolalla epäonnea yhdistetyn varakilpailussa – Suomen kärkimies diskattiin puvun takia

Suosittelemme