Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ilkka Herolan komea veto hiihto-osuudella toi kauden ensimmäisen palkintokorokesijan: "Ei tämä mitään ihmeellistä vaatinut"

Ilkka Herola teki mainion nousun 14:nneltä sijalta palkintokorokkeelle yhdistetyn hiihto-osuudella Trondheimin maailmancupissa.

Ilkka Herola
Ilkka Herola nappasi kauden ensimmäisen palkintokorokesijansa. Kuva: European Pressphoto Agency EPA
Kimmo Porttila,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Ilkka Herola teki kauden parhaan suorituksensa yhdistetyn maailmancupissa. Herola kiri kolmanneksi Trondheimissa Norjassa käydyssä kilpailussa.

Minuutin ja 26 sekuntia kärjen perään lähtenyt Herola paransi hiihto-osuudella 11 sijaa.

– Olen hyvin onnellinen. Iivo (Niskanen) sanoi Seefeldin (MM-kisojen 2019) jälkeen puijolaisittain, että peesattu vitonen on huonompi kuin vedetty kutonen. Tänään oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti kuitenkin, Herola sanoi Yle Urheilulle.

– Ei tämä mitään ihmeellistä vaatinut. Ihan perussuorituksella se tuli. Se ei vaan ollut tähän mennessä osunut ja nyt osui, niin kyllähän tämä hyvälle tuntuu.

Maailmancupia ylivoimaisesti johtava Norjan Jarl Magnus Riiber säilytti mäkiosuudella hankkimansa johdon ja voitti kilpailun 59 sekunnin erolla maanmieheensä Jörgen Gråbakiin.

Herola taisteli Gråbakin kanssa toisesta sijasta koko matkan ajan, mutta jäi tämän kyydistä viimeisellä kierroksella. Puijon Hiihtoseuran mies jäi voittajasta minuutin ja kaksi sekuntia.

– Vähän jäi tuo yksi sija kaivelemaan, mutta koitetaan paikkailla sitä joskus toiste. Kokonaisuutena oli hyvä päivä ja totta kai olen tosi tyytyväinen. Ainahan sitä jää jotain parannettavaa, Herola pohti.

Maailmancupin nopeimman hiihtäjän punaiseen liiviin pukeutunut Herola oli Trondheimissä kolmanneksi nopein hiihtäjä. 17:nneltä sijalta startannut Gråbak oli tällä kertaa Herolaa vikkelämpi, kuten myös 26:nneksi sijoittunut Italian Alessandro Pittin.

Sijalta 32 ladulle päässyt Eero Hirvonen oli kilpailun neljänneksi nopein hiihtäjä: hän nousi lopputuloksissa sijalle 18, kaksi minuuttia ja 42 sekuntia kärjestä.

Perttu Reponen, 18, oli uransa ensimmäisessä maailmancupin kilpailussaan 38:s ja Leevi Mutru 42:s.

Lisätty Ilkka Herolan kommentit kello 18.03.

Lue myös:

Tulikasteensa saanut Falko Krismayr näki edistystä suomalaisurheilijoissa, vaikka tulokset eivät pankkia räjäyttäneetkään – "Teemme joukkueesta jälleen menestyksekkään"

Ilkka Herola iskuetäisyydeltä hiihto-osuudelle

Suosittelemme