Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Yhdistetyn miehille jäi rutkasti kirittävää kärkikahinoihin

Lähetys yhdistetyn hiihto-osuudesta alkaa Yle TV2:ssa kello 16.55.

Ilkka Herola
Ilkka Herola ei venynyt parhaaseensa sunnuntain kisassa Trondheimissa. Arkistokuva Kuva: AOP
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomalaiset jäivät kauas kärjestä yhdistetyn maailmancupin mäkiosuudella Norjan Trondheimissa.

Lauantain kilpailussa kolmanneksi venynyt Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena sunnuntain mäkiosuuden 21:s. Hän ponnisti HS138-mäestä 121 metriä.

Herolan ero mäkiosuuden 137-metrisellä voittaneeseen Jarl Magnus Riiberiin venyi kahteen minuuttiin ja 23 sekuntiin.

Kolmanteen sijaan on Herolalla eroa lähes kaksi minuuttia, joten kirittävää 10 kilometrin matkalla on paljon. Siitäkin huolimatta, että Herola kantaa maailmancupin nopeimman hiihtäjän punaista liiviä.

Ensimmäistä kertaa maailmancupissa kilpaileva Perttu Reponen oli toiseksi parhaana suomalaisena mäkiosuuden 34:s. Hän pääsee ladulle vajaat neljä minuuttia kärjen perässä. Eero Hirvonen oli 38:s ja Leevi Mutru 42:s.

Yhdistetyn maajoukkueen uusi mäkivalmentaja Falko Krismayr kertoi olevansa tyytyväinen 18-vuotiaan Reposen hyppyyn, mutta muut miehet eivät yltäneet perustasolleen.

– Tänään ei pystytty näyttämään niitä asioita, joita olemme viime viikon ja tämän viikonlopun ajan työstäneet. Minulle on tärkeää nähdä kokonaiskuva tästä viikonlopusta, jotta opin, miten urheilijamme käyttäytyvät ja toimivat kilpailuviikonlopun aikana, Krismayr totesi.

Päivitetty kello 12.49: Lisätty Falko Krismayrin kommentti.

Lue myös:

Urheilupäivä huipentuu vielä koripallon EM-karsintaan – Susijengi kohtaa vierasparketilla Sveitsin

Ilkka Herola ja päävalmentaja Petter Kukkonen huokuivat helpotusta palkintokorokkeelle paluun jälkeen: "Nyt kun pää on auki, niin miksei sitä voisi jatkaa"

Ilkka Herolan komea veto hiihto-osuudella toi kauden ensimmäisen palkintokorokesijan: "Ei tämä mitään ihmeellistä vaatinut"

Yhdistetyn miehet ensi kertaa Krismayrin opeilla maailmancupiin – varakisa meni täysin penkin alle: "Senhän pitää aina olla katastrofi, jotta varsinainen kilpailu onnistuu"

Suosittelemme