Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lahti Energian sähköpylväs katkesi yöllisessä myrskyssä Patomäen tunnelin kohdalla

Energiayhtiön mukaan pylvään katkeaminen ei aiheuttanut sähköjen katkeamisia.

Katkennut 110kV Lahti Energian sähköpylväs.
Kuva: Väylä
Jaana Hevonoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahden eteläisen kehätien työmaalla Patomäen tunnelin kohdalla katkesi sunnuntain vastaisen yön myrskyssä Lahti Energian 110kV sähköpylväs. Lahti Energian mukaan pylväs katkesi, kun huonosti kiinnitetty työmaateltta nousi tuulenpuuskassa ilmaan ja takertui pylvääseen.

Lahti Energia kertoo sivuillaan, että suurjännitepylvään vaurioituminen aiheutti hetkellisen jännitekuopan, muttei katkaissut sähköjä keneltäkään. Katkennut pylväs sijaitsee lähellä Patomäen urheilukenttää työmaa-alueella, mutta siitä ei yhtiön mukaan aiheudu sivullisille vaaraa. Tapahtuma on yhtiön mukaan hyvin harvinainen ja pylväitä katkeaa harvemmin kuin kerran viidessä vuodessa.

Pylvään katkeamisesta kerrotaan myös valtion tieverkon ylläpidosta vastaavan Väylän Vt 12 Lahden eteläinen kehätie-facebook-sivustolla.

– Yöllinen myrsky oli voimakas. Lahti Energia ja heidän aliurakoitsijansa ovat parhaillaan raivaamassa tilannetta. Emme voi vielä puolestamme ottaa kantaa siihen, onko työmaalla ollut osaa tapahtumiin, Lahden eteläisen kehätien projektipäällikkö Janne Wikström kertoo.

Väylän mukaan pylvään katkeaminen ei ole johtanut henkilövahinkoihin ja katkeamiseen johtaneiden tapahtumien kulku ja olosuhteet selvitetään.

Väylä muistuttaa, että työmaan ulkopuolisten henkilöiden liikkuminen työmaa-alueella on ehdottomasti kiellettyä.

Suosittelemme sinulle