Hyppää sisältöön

Metsäteollisuuden tehtaat käynnistyivät pitkän lakon jälkeen Etelä-Savossa

Metsäteollisuuden työntekijät pääsivät jälleen töihin neljä viikkoa kestäneen lakon jälkeen.

Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Sahoja ja vaneritehtaita on käynnistelty tänään myös Etelä-Savossa neljä viikkoa kestäneen lakon jäljiltä.

Mekaanisen metsäteollisuuden eli sahojen ja vaneritehtaiden työehtosopimuksia koskeneessa työriidassa saatiin sopu eilen sunnuntaina. Tammikuussa alkaneiden neuvottelujen aikana oli myös viikon työsulku.

Sopimusten palkankorotukset noudattavat samaa tasoa kuin aikaisemmissa sopimuksissa. Ne ovat 3,3 prosenttia runsaan kahden vuoden aikana.

Kilpailukykysopimuksen 24 työtunnista luovuttiin, mutta työnantaja voi tietyin ehdoin lisätä palkallista työaikaa kolmen työpäivän verran.

Etelä-Savossa työsulku kosketti UPM Plywoodin vaneritehtaita Savonlinnassa ja Mikkelin Pelloksella sekä Metsä Woodin kerto- ja vaneritehtaita Punkaharjulla.

– Tänään saadaan asiat normaaliin päiväjärjestykseen. Lakko ei ole kenellekään positiivinen asia. Positiivista on se, että pitkän lakon jälkeen saatiin sopimus tehtyä, kertoo UPM Plywoodin Savonlinnan vaneritehtaiden tehtaanjohtaja Tommi Takanen.

UPM:ltä ei vielä arvioida neljä viikkoa kestäneen lakon tarkempia vaikutuksia liiketoimintaan. UPM Plywoodin Savonlinnan tehtaalla lakossa oli noin 230 henkilöä ja Pelloksen tehtaalla Ristiinassa noin 500.

– Varmasti kaikki ovat huojentuneita, että saatiin neuvottelutulos aikaiseksi ja nyt päästään takaisin töihin, Takanen toteaa.

Lisää aiheesta:

Etelä-Savossa Metsäteollisuuden työsulussa sahoja ja tehtaita Mikkelissä ja Savonlinnassa

Metsäteollisuus ilmoitti työsulusta – osuu Etelä-Savossa useisiin vaneritehtaisiin

Mekaaniseen metsäteollisuuteen sopu, lakot päättyvät – Twitterissä sanailu jatkui: "Ei kannata keulia"

Suosittelemme sinulle