Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Marko Anttilalta lupaus pudotuspeleihin ruman tappion jälkeen – edes Pietarin SKA ei hetkauta Jokereita

Jokerien varakapteeni Marko Anttila lupaa, että Jokerit on valmiita sunnuntaina, kun pudotuspelit alkavat Helsingin areenassa.

Jesse Joensuu Jokerit-SKA
Jesse Joensuu ja Lukas Bengtsson ottivat yhteen sunnuntaina. Jokerit ja SKA voivat kohdata pudotuspelien toisella kierroksella. Kuva: Petri Saarelainen/AOP
Jussi Saarinen,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerit aloittaa pudotuspeliurakkansa jääkiekkoliiga KHL:ssä sunnuntaina, kun Helsinkiin saapuu vieraaksi joko Lokomotiv Jaroslavl tai Moskovan Spartak.

Läntisen konferenssin kolmantena oleva Jokerit kohtaa vielä tänään tiistaina Torpedo Nizhni Novgorodin runkosarjan päätöspelissä. Kausi on sujunut hyvin, sillä Lauri Marjamäen suojatit ovat saalistaneet 61 ottelussa 84 pistettä, mikä on neljä pistettä enemmän kuin viime kaudella.

Jokerien kannalta positiivista on ollut etenkin se, että peli näyttää valmiilta ennen kevään otteluita.

– Peliesitykset ovat olleet hyviä viimeiset 50 runkosarjan peliä, joten meidän ei tarvitse vetää kania hatusta. Meillä on aika kokenut joukkue ja moni ja ajattelee, että nyt on viimeisiä hetkiämenestyä. Nyt annetaan palaa vaan, päävalmentaja Marjamäki sanoo.

Jokerien kauden alku oli vaikea, sillä yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta kertyi vain seitsemän sarjapistettä. Heikon alun jälkeen helsinkiläisten viisikkopelaaminen kuitenkin kehittyi ja tulosta syntyi etenkin ylivoimalla. Jokerit on tällä hetkellä koko liigan ylivoimatilastossa toisena 22,7 prosentin tehokkuudella.

Jokerien päävalmentaja Marjamäen ja varakapteeni Marko Anttilan puheista käy ilmi, että joukkueessa on tällä hetkellä luottavainen ilmapiiri pudotuspelien suhteen.

– Minulla on kova luotto meidän neljän ketjun peliin. Olemme raikkaalla jalalla tällä hetkellä. Tähtäin on sunnuntaissa ja silloin olemme valmiita, Anttila lupaa.

Anttilan mukaan joukkueessa näkyy tällä hetkellä vahvasti halu voittaa.

– Meillä on ollut huonoja muistoja aikaisemmilta vuosilta ja menestyminen on ollut pienestä kiinni. Meidän pitää olla pienissä asioissa parempia ja säilyttää varsinkin maalinteko tällaisena, niin tulos on hyvä.

"SKA on sopinut meille hyvin"

Jokerit kohtaa pudotuspeleissä ensimmäisenä joko Lokomotiv Jaroslavlin tai Moskovan Spartakin. Mikäli Jokerit säilyttää kolmannen paikkansa ja etenee ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, vastaan asettuu todennäköisimmin SKA.

SKA on ollut Jokereille tällä kaudella hankala vastustaja, sillä runkosarjassa otteluvoitot menivät pietarilaisille 5–1. Vaikka myös viimeisin kohtaaminen sunnuntaina päättyi SKA:lle 6–1, Mikko Lehtonen uskoo KHL:n suurseuran sopivan Jokereiden vastustajaksi.

– Mielestäni olemme pelanneet hyvää jääkiekkoa heitä vastaan. Kaveri oli sunnuntaina tehokas ja hölmöilimme sen itse. Jos haluamme lähteä tuollaiseen kilpajuoksuun, häviämme. Mutta muuten SKA on sopinut meille hyvin, Lehtonen vakuuttaa

Tommi Kivistö Jokerit-SKA
Jokerit hävisi SKA:lle sunnuntaina lukemin 6–1. Kuva: Petri Saarelainen/AOP

Marko Anttila puolestaan sanoo, että venäläiset joukkueet ovat aina kovia taistelemaan, oli vastustaja sitten kuka tahansa. Mikäli Jokerit ja SKA kuitenkin kohtaavat, hän uskoo sarjan olevan kiihkeä.

– Kaikki pelit minun aikanani SKA:ta vastaan ovat olleet kovaa vääntöä. Venäläiset ovat kovia taistelemaan ja siihen meidän pitää vastata.

Kolmantena oleva Jokerit kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotiv Jaroslavlin, mikäli se saa yhdenkin pisteen Torpedo Nizhni Novgorodin vieraana.

Jos Jokerit häviää varsinaisella peliajalla ja Moskovan Dynamo voittaa kaksi viimeistä peliään ja nousee 84 pisteeseen, Dynamo menee Jokerien edelle sarjataulukossa. Silloin pudotuspeleissä vastaan asettuu Moskovan Spartak.

Lue myös:

Pietarin SKA haki Helsingistä revanssin – Jokerit taipui KHL-jätille rumin lukemin runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan

NHL-seurat kiinnostuneet seuraennätyksen tehneestä Jokerit-puolustajasta – "Aika paljon ovat olleet yhteydessä"

Suosittelemme