Hyppää sisältöön

Vatanen osasi odottaa siirtoa: ”Kiva pelata merkityksellisiä pelejä”

Sami Vatasesta tulee Carolina Hurricanesin kolmas suomalaispelaaja.

Sami Vatanen odottaa innolla pelaamista Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa. Kuva: AOP
Tommi Seppälä

NHL:n siirtotakarajalla pelaajakauppasirkus toimii usein erikoisesti. Tehdyistä kaupoista kuulee usein nopeammin sosiaalisesta mediasta kuin seurojen virallisista tiedotteista. Tämä koskee – uskomatonta kyllä – myös pelaajia. Sisäpiirilähteet paljastavat kaupat ennen kuin GM:t ehtivät soittaa kaupatuille pelaajille.

Näin kävi myös New Jerseystä Carolinaan kaupatulle Sami Vataselle, joka kuuli siirrosta Yle Urheilulta.

– Näinkö kävi, hämmästynyt Vatanen tiedusteli.

Niin kävi.

Vatasesta tuli Carolinan kolmas suomalaispelaaja. Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustaman joukkueen tiedettiin etsivän puolustajaa itselleen, sillä erinomaista kautta pelannut ykköspakki Dougie Hamilton loukkaantui vakavasti aiemmin talvella. Lopulta seura valitsi pelaajakseen kesällä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi tulevan Vatasen.

– Kiva mennä pelaamaan hyvään joukkueeseen merkityksellisiä pelejä. Ja siellähän on suomalaisiakin. Hyvältä tämä kaikin puolin kuulostaa, heillä on siellä kuitenkin kasassa hyvä ja voittava porukka, missä on paljon nuorta verta, Vatanen jatkoi.

Aho ja Teräväinen ovat Vataselle tuttuja neljän vuoden takaisesta World Cupista, ja heidän kanssaan jyväskyläläispuolustaja lähtee pelaamaan enemmän kuin mielellään.

– Siinä on kaksi loistavaa pelaajaa, jotka ovat erinomaisia missä tahansa tilanteessa. On ollut mukava nähdä, millaisia askeleita jätkät ovat tässä parin vuoden aikana ottaneet. Puhutaan ihan joukkueen johtavista pelaajista. Tosi hienoa päästä pelaamaan heidän kanssaan ja puhumaan välillä vähän suomeakin, Vatanen intoili.

Tässä vaiheessa puhelua pelaajakaupasta on kulunut jo parikymmentä minuuttia, mutta Vatasen puhelin ei ole vielä soinut kummankaan seuran taholta. Vatasta naurattaa.

– On tämä aika erikoista kyllä.

Vaikka virallista ilmoitusta ei ollut vielä tullut, Vatanen suuntasi nopealla tahdilla pakkaamaan. Kertaalleen aiemmin urallaan kaupattu (Anaheimista New Jerseyyn) Vatanen käsittelee käsillä olevaa tilannetta rutiinilla – etenkin, kun tällä ei ole New Jerseyssä juurikaan mitään omistusta.

Vuokra-asunnon irtisanomisen jälkeen Vatanen nappaa kainaloon puolison ja koiran.

– Aika nopeasti täältä pääsee lähtemään, kun en omista täällä mitään. Toisessakin päässä kaikki on helppoa nyt, kun ei ole sopimustakaan ensi kaudeksi. Mennään sinne ja katsotaan, mitä tuleman mitään. Eipä tässä muuta voi kuin mennä sinne ja pelata, Vatanen naureskeli.

Carolina hankki Vatasen jälkeen vielä New York Rangersista toisen puolustajan Brady Skjein. Aiemmin päivällä Hurricanesin riveihin siirtyi Floridasta keskushyökkääjä Vincent Trocheck.

Carolina pelaa seuraavan kerran jo tiistaina, kun se kohtaa kotijäällään Dallasin.

Siirtotakarajan viimeisen päivän tapahtumat voi käydä katsomassa täältä.

Lue myös:

Odotettu kauppa toteutui viime hetkillä, Sami Vatanen siirtyy New Jerseystä Carolinaan – toiseen suuntaan AHL:ssä vakuuttanut suomalaishyökkääjä

Haulalle tarjolla Floridassa kakkossentterin rooli: "Jos eivät nyt juttele, tuskin ovat kiinnostuneita jatkosopimuksesta"

Erik Haula ja Eetu Luostarinen siirtyvät Floridaan – Carolina vahvistuu vaihtokaupassa amerikkalaissentterillä

Erik Haula vaihtaa Floridan paitaan, Sami Vatanen New Jerseystä Carolinaan – katso NHL:n siirtotakarajan merkittävimmät tapahtumat

Suosittelemme sinulle