Hyppää sisältöön

20 suomalaista karanteenissa Teneriffalla hotellissa koronaviruksen vuoksi – kesto kaksi viikkoa, saavat liikkua hotellin alueella

Koronaan sairastunut italialaisturisti asui Costa Adeje Palace -hotellissa, jossa on myös pohjoismaalaisia.

Costa Adeje Palace -hotelli Teneriffalla. Kuva: H10 Hotels

Costa Adeje Palace -hotelli Teneriffalla on asettu karanteeniin koronaviruksen vuoksi. Hotellissa on tällä hetkellä suomalaisia asiakkaita tiettävästi TUIn ja Aurinkomatkojen kautta. Yhteensä suomalaisturisteja on 20, joista neljä on TUIn asiakkaita ja 16 Aurinkomatkojen.

– TUIn kautta hotellissa on yhteensä kahdeksan pohjoismaalaista, joista neljä on suomalaista. En osaa sanoa, onko hotellissa enemmänkin suomalaisia muiden matkanjärjestäjien kautta, TUIn viestintäpäällikkö Laura Aaltonen sanoo Ylelle.

Mari Kanerva Aurinkomatkojen viestinnästä vahvistaa hotellissa olevan 16 suomalaista yhtiön matkalla. Aurinkomatkoista kerrotaan STT:lle, että suomalaismatkailijat joutuvat olemaan karanteenissa 14 vuorokautta. He saavat liikkua hotellin alueella.

Yle kertoi tänä aamuna, että italialaisella turistilla on todettu koronavirustartunta Teneriffalla. Hän asui juuri Costa Adeje Palace -hotellissa. Kaikkiaan hotellissa on lähes tuhat ihmistä.

Matkanjärjestäjät kertovat jatkavansa lentojaan Teneriffalle normaaliin tapaan. Ne seuraavat THL:n viestintää ja ulkoministeriön matkustustiedotteita (siirryt toiseen palveluun). Matkoja ryhdytään perumaan siinä vaiheessa, kun ulkoministeriö ilmoittaa: vältä tarpeetonta matkustamista kohteeseen.

– Silloin voi myös saada rahansa takaisin jo varatuista matkoista. Muuten voimassa ovat normaalit peruutussäännöt, viestintäpäällikkö Laura Aaltonen TUIlta sanoo.

Tjäreborgin viestintäpäällikkö Amanda Alinikula vahvistaa yhtiön toimivan samalla tavalla. Myös Aurinkomatkoilla on sama käytäntö.

– Jos ulkoministeriö muuttaa matkustussuosituksiaan ja suosittaa välttämään tarpeetonta matkustamista, annamme tehtyihin varauksiin asiakkaille kuluttoman muutos- ja peruutusoikeuden. Tällä hetkellä kaikissa matkoissamme on voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot, kertoo viestinnän asiantuntija Mari Kanerva Aurinkomatkoilta.

Rahoja ei saa takaisin vain siksi, että pelkää matkustamista alueelle

Rahojaan ei siis saa takaisin pelkästään siksi, että pelkää alueelle matkustamista. Matkanjärjestäjät noudattavat toiminnassaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston linjauksia. (siirryt toiseen palveluun)

Tällä haavaa ulkoministeriön matkustustiedotteessa sanotaan (siirryt toiseen palveluun), että Espanjassa on noudatettava tavanomaista varovaisuutta. Seuraava turvallisuustaso on noudata erityistä varovaisuutta ja seuraava vältä tarpeetonta matkustamista.

Eilen maanantaina ulkoministeriö määritteli Italian turvallisuustasoksi noudata erityistä varovaisuutta. THL:n tuoreen tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Pohjois-Italian hiihtokeskukset eivät yleensä sijaitse näillä alueilla eikä matkustamiseen Milanon lentokentän kautta liity suurentunutta tartuntariskiä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL seuraa koronatilannetta tarkasti. Se päivittää ajankohtaiset tietonsa tälle sivulle (siirryt toiseen palveluun).

Onko koronavirus vaikuttanut lomaasi Teneriffalla? Ota yhteyttä yle.uutiset@yle.fi.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä

THL:n johtaja pitää Italian rajoituksia koronan takia ylimitoitettuina: "Luulen, että italialaiset tulivat tässä aika pahasti yllätetyiksi"

Lennot tuovat matkustajia Italian korona-alueelta – Ryanairin Suomen pääkentällä käytössä suojahanskat ja parannettu käsihygienia

Finnair peruu Manner-Kiinan lennot talvikauden loppuun saakka

Koronavirus ei pelota hiihtolomalla ulkomaille hinkuvia matkailijoita – Matkanjärjestäjä: "Jotkut ovat jopa huolissaan, että eihän toimisto peru matkaa"

Suosittelemme sinulle