Hyppää sisältöön

Pohjanmaan poliisi tutkii törkeitä huumausainerikoksia – yli 30 ihmistä epäiltyinä

Epäilyt koskevat Hollannista Suomeen parin vuoden aikana välitettyä amfetamiinia. Huumeita on myyty eri puolilla Pohjanmaata.

Narkotika som fanns i den påse som hittades vid fågelbrädet i Helsingfors.
Epäillyistä kuusi on vangittuna. Epäiltyjä on yli 30. Arkistokuva. Kuva: Polisinrättningen i Helsingfors
Tuomo Rintamaa

Pohjanmaan poliisi tutkii laajaa huumerikosvyyhteä. Rikoskokonaisuudessa on yli 30 eritasoisesta rikoksesta epäiltyä. Kuusi heistä on vangittuna. Epäillyt ovat Suomen ja Bulgarian kansalaisia.

Esitutkinnan perusteella 41-vuotiaan bulgarialaismiehen epäillään tuoneen Suomeen amfetamiiniöljyä, josta on täällä valmistettu amfetamiinia.

35-vuotiaan Pietarsaaressa ja Vaasassa asuneen miehen epäillään ostaneen, käyttäneen ja levittäneen useita kiloja amfetamiinia jälleenmyytäväksi ainakin Vaasaan, Pietarsaareen, Kokkolaan ja Isoonkyröön.

Lisäksi huumeiden myynnistä epäillään 52-vuotiasta isokyröläismiestä, joka esitutkinnan perusteella olisi myynyt kilon erän amfetamiinia muun muassa Seinäjoella ja Vaasassa.

Amfetamiinin lisäksi poliisi on tutkinut samassa juttukokonaisuudessa ekstaasin ja kannabiksen myyntiä.

Esitutkinnassa on selvinnyt lisäksi varkauksia ja rahanpesua. Myös varastettua tavaraa on saatu takaisin. Esitutkinnan perusteella varastetulla tavaralla on maksettu huumevelkoja.

Pohjanmaan poliisi on esitutkinnassa tehnyt yhteistyötä muiden poliisilaitosten, KRP:n, Eurojustin ja muiden maiden viranomaisten kanssa.

Rikosvyyhti on lähiviikkoina siirtymässä syyteharkintaan Pohjanmaan syyttäjänvirastoon

Suosittelemme sinulle