Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunki kokeilee parhaillaan anonyymia rekrytointia – hakijan nimi, ikä, sukupuoli ja etninen tausta jäävät piiloon

Nimettömän rekrytoinnin uskotaan puoltavan paikkansa etenkin pienissä kaupungeissa, missä hakijat voidaan tuntea nimen perusteella.

Anonyymissä rekrytoinnissa työnantajan tiedossa on aluksi vain hakijan työkokemus ja koulutus. Kuvituskuva. Kuva: Sarah Laukkanen / Yle

Kajaanin kaupunki kokeilee parhaillaan anonyymia rekrytointia. Käytännössä työnhakijasta on alkuvaiheessa tiedossa vain työkokemus ja koulutus, ja kaikki muu kuten nimi, ikä, sukupuoli ja etninen tausta selviävät vasta haastatteluvaiheessa.

– Anonyymi rekrytointi luo avoimuutta työyhteisöihin, hyvää työnantajakuvaa ja edistää monimuotoisuutta organisaatiossa, kun rekrytoinnissa ei kiinnitetä huomiota niin sanotusti epäolennaisiin asioihin, kertoo Kajaanin kaupungin palvelussuhdepäällikkö Hannu Westerinen.

Nimetöntä rekrytointia on kokeiltu aikaisemmin muassa Oulussa ja Rovaniemellä. Anonyymi rekrytointi puoltaa paikkansa etenkin pienessä kaupungissa, joissa kaikki hakijat voidaan tuntea nimen perusteella.

– Varsinkin sisäisessä haussa hakijalla ei ole anonymiteettia, jos selvillä on kaikki tiedot, Westerinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme sinulle