Hyppää sisältöön

Fasismipuheilla kohauttanut PS-nuorten varapuheenjohtaja Toni Jalonen eroaa tehtävästään

Jalonen sai aikaan kohun kuvailtuaan itseään viikonloppuna pitämässään puheessa fasistiksi.

Toni Jalonen
Toni Jalonen Kuva: Matias Rantala
Matti Konttinen

Perussuomalaisten nuorisojärjestön PS-nuorten 2. varapuheenjohtaja Toni Jalonen eroaa tehtävästään. Jalonen kertoo asiasta tiedotteessa.

Syyksi eroamiseen Jalonen kertoo luottamuspulan häntä kohtaan puoluejohdon taholta.

– Päätökseni oli pitkän harkinnan tulos ja siihen vaikutti moni asia, viimeisimpänä Virossa pitämästäni puheesta noussut kohu ja vahva reaktio puolueen taholta, Jalonen kertoo tiedotteessa.

Jalonen kertoi sunnuntaina Virossa pitämässään puheessa olevansa fasisti. Sosiaalisessa mediassa levisi video, jossa Jalonen sanoo olevansa ”etnonationalisti, traditionalisti ja fasisti”.

Jalosen erottamisprosessi myös puolueesta on laitettu käyntiin. Perussuomalaiset käsittelee asiaa seuraavassa puoluehallituksen kokouksessa.

Samalla PS-nuorten 3. varapuheenjohtaja Tomer Souranto on eronnut tehtävästään. Syyksi eroamiseen hän ilmoittaa järjestön epäoikeudenmukaisen kohtelun puolueen ja median toimesta.

– Into minkäänlaiseen toimintaan on mennyt, eikä Perussuomalaiset Nuoret ole enää kanava, missä nuori kansallismielinen voisi vaikuttaa, kertoo Souranto Jalosen tiedotteessa.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön suhteesta emopuolueeseen keskustellaan illan A-studiossa. Vieraana ovat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja PS-nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen. Lähetys alkaa TV1:ssä kello 21. Ohjelman voi katsoa suorana myös Areenassa. Lähetystä pääset seuraamaan klikkaamalla tämän jutun pääkuvaa.

Lue myös:

Fasistiksi itseään kutsunut Toni Jalonen erotetaan perussuomalaisista – Halla-aho ei hyväksy puolueen nuorisojärjestön toimintaa

Suosittelemme sinulle