Hyppää sisältöön

Huonokuntoisen Kemppaanmäen koulun oppilaat siirtyvät elokuussa muihin kouluihin Kuopiossa

Kemppaanmäen koulun oppilaat siirretään joko Karttulan Kissakuusenkouluun tai Pihkainmäen kouluun.

Kemppaanmäen koulu sjjaitsee Kuopion Syvänniemellä .Arkistokuva. Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kuopiolaisen Kemppaanmäen koulun oppilaat joutuvat elokuussa siirtymään muihin kouluihin. Kemppaanmäen koulussa on yhteensä 26 oppilasta ja siellä toimivat luokat 0–2.

Kuopion kaupungin mukaan sisäilmaongelmainen Kemppaanmäen koulu on niin huonossa kunnossa, että se suositellaan otettavaksi pois opetuskäytöstä kevätlukukauden jälkeen.

Kemppaanmäen koulun toiminta siirretään ensi elokuusta alkaen Karttulan Kissakuusenkouluun ja Pihkainmäen kouluun. Oppilaat jatkavat pääasiassa Karttulan Kissakuusenkoulussa, mutta huoltajat voivat esittää lapsensa kouluksi myös Pihkainmäen koulua.

Huoltajille ja kyläyhdistykselle järjestetään asiasta tiistaina 10. maaliskuuta kello 18 tiedotus- ja keskustelutilaisuus Kemppaanmäen koululla. Mukana tilaisuudessa ovat tilakeskuksen ja perusopetuksen edustajat sekä kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja.

Kuopion kaupungin mukaan Kemppaanmäen koulurakennuksessa on todettu runsaasti korjaustarpeita rakenteiden kunnon ja sisäilman laadun parantamiseksi. Jo koulussa vuosina 2009–2010 tehdyn kuntotutkimuksen mukaan koulu on niin laajan peruskorjauksen tarpeessa, ettei sen korjaaminen ole kannattavaa.

Karttulan Kemppaanmäen koulu on rakennettu vuonna 1955 ja peruskorjattu vuonna 1988. Yläkerran kylmiä tiloja on muutettu opetuskäyttöön 1990-luvulla. Muutoin rakennuksessa on tehty normaaleja, ylläpitoon liittyviä korjaus- ja huoltotöitä.

Lue myös:

Ylen kysely Kuopion valtuutetuille: osa väläyttelee Kalevalan koulun Linnanpellon yksikön palauttamista koulukäyttöön

Suosittelemme sinulle