Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Haavisto kertoi Washingtonissa Suomen ja EU:n valmistautumisesta koronavirukseen

Presidentti Donald Trump pitää virusepidemian mahdollisuutta Yhdysvalloissa pienenä, mutta osakemarkkinat ovat hermoilleet koronan takia jo useita päiviä.

Suomen ja Yhdysvaltain ulkoministerit tapasivat Washingtonissa
Mika Hentunen
Avaa Yle-sovelluksessa

WASHINGTON Aasiaa ja Eurooppaa ravisteleva koronavirus nousi puheenaiheeksi, kun ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tapasi Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon Washingtonissa.

Haavisto selosti kollegalleen Suomen ja EU:n varautumista viruksen leviämiseen.

– Kerroin toimista, joihin Suomessa valmistaudutaan, jos epidemia leviäisi. Uskon, että huolemme on yhteinen, Haavisto sanoi.

Presidentti Donald Trump vakuutteli keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa, että hänen hallintonsa on valmistautunut koronan varalta. Hallinnon on arvosteltu vähättelevän vaaraa.

Trump rauhoitteli huolestuneita kansalaisia. Hän arvioi, että viruksen aiheuttama riski amerikkalaisille on ainakin toistaiseksi vähäinen.

New Yorkin osakekurssit ovat kuitenkin jo useamman päivän ajan heilahdelleet viruspelkojen takia. Myös Haavisto ja Pompeo keskustelivat viruksen mahdollisista negatiivisista vaikutuksista talouteen.

– Kerroin varautumisesta myös tältä osin. Vaikutuksista, joita voi tulla, kun alihankkijat eivät pysty enää toimittamaan osia tai tuotantolaitokset eivät pysty täysipainoisesti työskentelemään, Haavisto kertoi.

Ulkoministerit keskustelivat myös suomalaisia kiinnostavista Yhdysvaltain 5G-verkkosuunnitelmista sekä Afganistanin, Syyrian ja Irakin tilanteesta.

Suosittelemme sinulle