Hyppää sisältöön

Helsinki Rockettesille toinen peräkkäinen Suomen mestaruus – Myös Team Unique nappasi MM-kisapaikan

Team Unique menetti lyhytohjelman kärkipaikkansa Helsinki Rockettesille, mutta sijoittui hopealle.

Helsinki Rockettes venyi kauden parhaaseen pistesaldoonsa muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa Espoossa. Kuva lauantain lyhytohjelmasta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsinki Rockettes on voittanut muodostelmaluistelun SM-senioreiden Suomen mestaruuden Espoossa yhteispistein 228,96. Team Unique oli toinen pistesaldolla 226,32 ja Marigold IceUnity kolmas pistein 220,78.

Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig huokui tyytyväisyyttään. Ilman voittoa mahdollisuudet MM-edustukseen olisivat olleet minimaaliset.

– Nostan Suomen mestaruuden arvon kotimaan kovassa kilpailutilanteessa todella korkealle. Ihanaa, että kausi jatkuu vielä, Arrateig sanoi.

– Joukkue on ollut koko kauden vapaaohjelmassa vahva ja minulla oli tänäänkin täysi luotto luistelijoihin. Aistin, että tekemisessä oli mukana tunne ja läsnäolo, Arrateig analysoi.

Sunnuntain vapaaohjelmaan lähdettiin todella tasaisista asetelmista, sillä Team Unique johti kilpailua vain 0,19 pisteen erolla Helsinki Rockettesiin. Osat kuitenkin kääntyivät, kun Rockettes luisteli kauden parhaat pisteensä ja vei SM-kultaa.

Rockettes ei kuitenkaan lähtenyt viikonlopun SM-taistoon ennakkosuosikkina, sillä Team Uniquella ja Marigold IceUnitylla oli selvästi paremmat kauden parhaat kokonaispisteet.

SM-kilpailussa oli kovat panokset, sillä samalla kilpailtiin yhdestä suorasta edustuspaikasta kuukauden päästä käytäviin MM-kilpailuihin. Lake Placidissa Yhdysvalloissa Suomea edustaa ainakin Helsinki Rockettes.

Toisen edustuspaikan sai SM-kilpailuiden vertailussa Team Unique. Viime kevään MM-kotikisoissa Helsingissä Rockettes otti pronssia. Team Unique jäi vuosi sitten ilman MM-edustuspaikkaa, kun tuolloin toisena edustajana oli viisinkertainen maailmanmestari Marigold IceUnity, joka otti hopeaa.

Marigold IceUnity on jäänyt ilman MM-edustuspaikkaa vain kerran aikaisemmin, vuonna 2016, lajin 20-vuotisen MM-kisahistorian aikana. Se on kaikkien aikojen menestynein muodostelmaluistelujoukkue maailmassa.

Juttuun ja otsikkoon lisätty klo 19.57, että toinen MM-kisapaikka meni Team Uniquelle sekä valmentajan kommentit.

Lue myös:

Suomelle hopeaa ja pronssia muodostelmaluistelun MM-kisoista – "Tätä ei tule unohtamaan ikinä"

Rockettes piti kärkipaikkansa ja taituroi Suomen mestaruuteen seitsemän vuoden jälkeen – hallitseva maailmanmestari joutui taipumaan

Team Unique johtaa SM-muodostelmaluistelua perussuorituksella

Suosittelemme sinulle