Hyppää sisältöön

Putin haluaa perustuslakiin heteroseksuaalisen avioliiton sekä maininnan venäläisten "uskosta Jumalaan"

Presidentti Putin toimitti parlamenttiin 24 sivua ehdotuksia.

Vladimir Putin puhujakorokkeella.
Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa muutoksia perustuslakiin. Kuva: /All Over Press
STT

Venäjän presidentti Vladimir Putin on toimittanut parlamenttiin joukon ehdotettuja perustuslain muutoksia. Niissä on muun muassa maininta venäläisten "uskosta Jumalaan" sekä siitä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

Tammikuussa Putinin ehdotus perustuslain muuttamisesta aiheutti poliittisen myrskyn. Hieman myöhemmin parlamentin alahuone eli duuma hyväksyi ensimmäisessä käsittelyssä yksimielisesti lakialoitteen perustuslain uudistamiseksi.

Ennen ensi viikon toista käsittelyä Putin toimitti uuden, 24 sivun mittaisen listan ehdotuksista, kertoi duuman puhemies Vjatseslav Volodinin.

– Presidentin muutosehdotukset ovat tulosta hänen keskusteluistaan eri ryhmien ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa, hän sanoi duuman julkistamassa lausunnossa.

Ehdotuksissa myös kielletään luovuttamasta Venäjän maaperää ja sanotaan laittomaksi sellaisen tukemista.

Putinin muutoksia valmistelemaan nimittämän työryhmän jäsen Vladimir Mashkov on antanut ymmärtää, että tämä varmistaisi Krimin kuulumisen Venäjään Putinin valtakauden jälkeenkin.

Lue lisää:

Venäjän perustuslain uudistuksia pohtii ryhmä, jossa on mukana kosmonautti, seiväshyppääjä ja 30-vuotias Jevgeni Raskin(25.1.)

Duuma hyväksyi Putinin perustuslakimuutokset(23.1.)

Kirjeenvaihtajan analyysi: Venäjän pikamarssia etenevä perustuslakiuudistus takaa Putinin vallan vastaisuudessakin(23.1.)

Suosittelemme sinulle