Hyppää sisältöön

Poliisi: Maatilalla kuollut kymmeniä eläimiä Itä-Lapissa, perhettä epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta

Kuolleiden eläimien tarkka määrä ei ole vielä tiedossa, mutta voidaan puhua kymmenistä eläimistä, jotka kuolivat navettaan.

Poliisi-teksti poliisin vaatteessa
Poliisi on tutkinut paikkaa yhdessä eläinlääkärien kanssa. Kuvituskuva. Kuva: Jouni Immonen / Yle
Perttu Ruokangas

Itä-Lapissa sijaitsevalla maatilalla on kuollut huomattava määrä eläimiä hoidon laiminlyönnin vuoksi. Asia tuli poliisin tietoon sunnuntaina 1. maaliskuuta.

Poliisi on tutkinut paikkaa yhdessä eläinlääkärien kanssa. Kuolleiden eläimien tarkka määrä ei ole vielä tiedossa, mutta voidaan puhua kymmenistä eläimistä, jotka kuolivat navettaan. Poliisi ei kerro tarkemmin, mistä eläimistä on kyse eikä sitä, missä kunnassa epäilty rikos on tapahtunut.

– Emme halua, että epäillyt henkilöt voitaisiin tunnistaa tässä vaiheessa, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitokselta perustelee niukkaa tiedotuslinjaa.

Maatilaa on pitänyt paikkakunnalla asuva perhe, jota epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Poliisin mukaan epäiltyjä on kaksi ja he ovat kokeneita tilallisia, jotka ovat pitäneet maatilaa vuosia. Huhtamäki kertoo, että ilmoitus tuli epäiltyjen lähipiiristä.

Poliisi selvittää tapahtuman syitä muun muassa kuulustelemalla henkilöitä ja hankkimalla muita tietoja. Esitutkinta on alkuvaiheessa, joten poliisi ei tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.

Lapin poliisi aikoo antaa lisätietoja ensi viikolla, kun esitutkinta edistyy.

Suosittelemme sinulle