Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huippusuosittua Kampin kappelia halutaan laajentaa – "Suurin osa ihmisistä tulee keskustelemaan aika isojen ja raskaiden asioiden kanssa."

Kappelissa vierailee vuosittain noin 350 000 ihmistä. Kappeliin halutun 70 neliömetrin laajennusosan rakentamisen arvioidaan vievän noin puoli vuotta.

Kampin kappeli.
Kuva: Tiina Jutila / Yle
Joonas Koivisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Kampin kappeliin halutaan rakentaa noin 70 neliömetrin laajennusosa kappelin eteistilan jatkeeksi Narinkkatorin puoliselle seinustalle. Laajennuksen rakentamisen yhteydessä kappelin ulkovalaisimet uusitaan ja kappelirakennuksen ulkopinta huoltokäsitellään.

Puinen kappeli tulee pysymään ennallaan lisäosan rakentamisesta huolimatta.

Laajennusosaan liittyvästä asemakaavasta päätetään kaupunginvaltuustossa keskiviikkona 25. maaliskuuta ja seurakuntayhtymä toivoo rakentamisaikataulun olevan selvillä toukokuun alussa.

Kappelin laajennuksen mahdollistava kaava hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa.

Jos lisärakennus toteutuu, siirtyisivät kappelin palvelut väistötiloihin syyskuussa.

Uusia tiloja kaivataan erityisesti keskusteluille

Kappelin toiminta pääosin keskeytyy noin puoleksi vuodeksi, mutta keskusteluille pyritään löytämään korvaavat tilat mahdollisimman läheltä.

Kappelin työntekijät ovat kaivanneet lisätiloja alusta asti. Erityisesti syvällisille keskusteluille aulatilat ovat olleet hankalat.

– Kappelissa ei ole sellaisia ääni- ja näköeristettyjä keskustelutiloja. Suurin osa ihmisistä tulee kuitenkin aika isojen ja raskaiden asioiden kanssa. Ei ole kiva puhua elämän isoista kysymyksistä ja ehkä itkeäkin samalla, kun turistiryhmät tulevat katsomaan nähtävyyttä, sanoo Kampin kappelin vs. toiminnanjohtaja Nanna Helaakoski.

Laajennusosaan tulisi kaksi erikokoista huonetta keskusteluja varten sekä paremmat sosiaalitilat henkilökunnalle.

Rakentamisen arvioidaan vievän noin puoli vuotta. Helsingin seurakuntayhtymä maksaa lisärakennuksen.

Suosittu noin 350 000 kävijää vuodessa houkutteleva Kampin kappeli avattiin yleisölle 2012.

Kampin kappelissa järjestetään muun muassa konsertteja, hartauksia ja meditaatiohetkiä.

Suosittelemme