Tornion Panimo alkaa jälleen valmistaa olutta alkuperäisellä Lapin Kullan kolmosoluen reseptillä.
Olut tulee myyntiin Original Lapland Lager -nimisenä, koska Hartwall omistaa Lapin Kullan tavaramerkin.
Hartwall ilmoitti viime viikolla lopettavansa keskiolutvahvuisen Lapin Kullan valmistamisen. Tämä vaikutti Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostianderin mukaan päätökseen palauttaa 1960-luvun reseptillä valmistettu kolmosolut tuotantoon.
– Tällä paikalla on ollut panimo vuodesta 1873. Lapin Kulta kehitettiin täällä ja reseptin kehittäjänä tunnettu panimomestari Leo Andelin työskentelee kanssamme, Kostiander muistuttaa.
– Tällaisessa tilanteessa on suoranainen velvollisuutemme pelastaa ikoninen klassikko-olut, Kostiander jatkaa.
Tähän asti panimossa on valmistettu samalla reseptillä vahvempaa olutta.
Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. |
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. |
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella. |