Hyppää sisältöön

ENCE palaa pitkästä aikaa kotimaan kentille – Tampereella järjestetään toukokuussa CS:GO-miljoonasarjan karsintaturnaus

BLAST Premier -turnaussarjan Pohjoismaiden karsintoja pelataan Tampereella toukokuun alussa.

ENCEn CS:GO-joukkue ei ole pelannut Suomessa sitten kesän 2019. Kuva: Kirsi Ranta / Yle

Suomeen saadaan jälleen suuri e-urheiluturnaus, kun kansainvälisen BLAST Premier -turnauskiertueen Pohjoismaiden karsintaturnaus järjestetään toukokuun alussa Tampereella.

1.–3. toukokuuta pelattavaan Counter-Strike: Global Offensive -pelin turnaukseen osallistuu kahdeksan joukkuetta, joista neljä valitaan kutsulla ja neljä karsintojen kautta.

Suomalaisjoukkueista turnaukseen on kutsuttu maailmanlistan sijalla 20 oleva ENCE, jolle turnaus on ensimmäinen esiintyminen kotimaan kamaralla sitten kesäkuun 2019. Turnauskutsun on saanut myös tanskalainen North.

Turnauksen toinen suomalaisosallistuja selviää kotimaan online-karsintaturnauksen kautta. Suomen karsintoihin on kutsuttu Assembly Winter- ja Lantrek-tapahtumien CS:GO-turnaukset vastikään voittaneen HAVUn lisäksi myös hREDS, KOVA Esports ja SJ Gaming. Suomen karsintoihin etenee lisäksi kaksi joukkuetta avoimista karsinnoista.

SJ Gaming on yksi Suomen karsintoihin mukaan kutsutuista joukkueista. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Tampereen karsintaturnauksen järjestää teleoperaattori Elisa, joka oli mukana viime syksynä Helsingissä pelatun Arctic Invitational -turnauksen järjestämisessä.

BLAST Premier on yksi maailman suurimmista Counter-Strike: Global Offensive -pelin turnaussarjoista. Tammikuussa 2021 päättyvän turnauskauden kokonaispalkintopotti on yli neljä miljoonaa euroa.

Tampereen turnauksen voittajalle on tarjolla paikka BLASTin kevätkauden Showdown-turnaukseen. Showdown-turnauksesta joukkueilla on mahdollisuus edetä BLASTin kevään finaaliturnaukseen, johon paikkansa on jo lunastanut muun muassa pelin suomalaistähti Aleksi "aleksib" Virolaisen edustama OG.

Suosittelemme sinulle