Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tampereen Kannen areenasta Uros Live

Tampereen uuden monitoimiareenan yhteistyökumppani on oululainen Uros-konserni.

Uros liven nimenjulkistustialisuus
Areenan uusi nimi julkistettiin Tampereella torstaina. Kuva: Anne Savin / Yle
Elina Nieminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensi vuonna avautuvan Tampereen uuden monitoimiareenan nimi on jatkossa Uros Live. Areenan ja Uros-konsernin yhteistyösopimus julkistettiin torstaina. Sopimuksen pituus on kymmenen vuotta.

Uros on oululainen, vuonna 2011 perustettu teknologia-alan yritys, joka toimittaa mobiilipalveluja ja teollisen internetin ratkaisuja.

– Areenan nimeäminen Uros Liveksi tuntui brändillemme sopivalta. Olen tästä yhteistyöstä todella iloinen, kertoo Uros-konsernin toimitusjohtaja Jerry Raatikainen.

Tampereen keskustaan rautatien päälle rakennettava monitoimiareena valmistuu ensi vuonna. Sen kustannusarvio on noin 125 miljoonaa euroa. Tampereen kaupungin osuus hankkeesta on noin 60 miljoonaa euroa.

Monitoimiareena korvaa Suomen ensimmäisen jäähallin Tampereen Hakametsässä. Areenasta tulee Tapparan ja Ilveksen kotihalli ja siellä on tarkoitus pelata jääkiekon MM-kisat keväällä 2022.

Areenassa voidaan myös järjestää kokouksia- ja konferensseja ja kansainvälisen tason konsertteja. Sinne mahtuu kerralla jopa 15 000 katsojaa ja vuosittain siellä arvioidaan vierailevan yli miljoona ihmistä.

Areenan yhteyteen tulee myös hotelli, kasino ja lukuisia ravintoloita. Areenan pinta-ala on 50 000 neliötä. Korkeimillaan siinä on hotellin puolella 12 kerrosta. Areenaa rakentaa rakennusyhtiö SRV.

Työmiehiä Tampereen kannen työmaalla
Areenaa rakennetaan Tampereen keskustassa, rautatien päälle tulevalle kannelle. Kuva on lokakuulta 2019. Kuva: Marko Melto / Yle

Juttua korjattu klo 12.46: Alunperin rakennuksen korkeudeksi kerrottiin 8-9 kerrosta. Todellisuudessa kerroksia on hotellin puolella 12.

Lue myös:

Uroksen toimitusjohtaja osasi odottaa tyrmistyneitä reaktioita – Tampereen areenan nimelle irvaillaan sosiaalisessa mediassa

Video kertoo Tampereelle vihdoin rakennettavan areenan yllättävät vaiheet – Kalervo Kummolalla ja Epuilla ollut sormensa pelissä

Ainutlaatuiset kuvat työmaalta, jonne harva on päässyt: Junaradan päälle nousee MM-areena – "Teimme työtä erittäin vaarallisissa oloissa"

Suosittelemme