Hyppää sisältöön

Uroksen toimitusjohtaja osasi odottaa tyrmistyneitä reaktioita – Tampereen areenan nimelle irvaillaan sosiaalisessa mediassa

Areenan nimi Uros Live julkistettiin tänään. Muun muassa Tampereen vihreä valtuustoryhmä vaatii areenan nimeä vaihdettavaksi.

Tampereen Areena sai nimekseen Uros Live. Havainnekuvassa näkyvän monitoimiareenan on tarkoitus valmistua vuonna 2021. Kuva: SRV/ Credit Tomorrow AB / Studio Libeskind/ Aihio Arkkitehdit

Tampereen tulevan monitoimiareenan ja oululaisen Uros-konsernin 10 vuoden mittainen yhteistyösopimus julkistettiin tänään. Samalla kerrottiin Ilveksen ja Tapparan tulevan kotihallin nimi: Uros Live.

Nimi herätti sosiaalisessa mediassa tuoreeltaan paljon huomiota ja kirvoitti sekä närkästystä että irvailua.

Moni kommentoijista kiinnitti erityistä huomiota nimen herättämään miehiseen mielikuvaan.

Nimeä vaaditaan vaihdettavaksi

Aiheeseen otettiin kantaa myös politiikan pelikentällä.

Tampereen vihreä valtuustoryhmä katsoi nimivalinnan niin tärkeäksi, että se lähetti asiasta tiedotteen.

Valtuustoryhmän mukaan se ei hyväksy sukupuolittunutta nimeä, vaan haluaa areenalle nimen, joka kuvastaa Tampereen nykyaikaista ja yhdenvertaisuutta kunnioittavaa arvopohjaa.

– Nimi on vaihdettava. Tämä on tärkeää Tampereen uskottavuuden ja vetovoiman kannalta, vaatii Tampereen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Olga Haapa-aho.

Monitoimiareenasta tulee Tapparan ja Ilveksen kotihalli. Kuva: SRV/ Credit Tomorrow AB / Studio Libeskind/ Aihio Arkkitehdit

Toimitusjohtajat: "Osasimme odottaa, että herättää huomiota"

Soitimme Areenan ja Uroksen toimitusjohtajille ja tiedustelimme, miten he suhtautuvat nimivalintaan ja sen aiheuttamaan somekohuun.

Areenan toimitusjohtaja Marko Hurme, miten juuri tähän nimivalintaan päädyttiin?

– Pääyhteistyökumppanilla on sen niminen tuote, jota he ovat markkinoimassa kansainvälisesti. Nimi on kansainvälinen ja jälkimmäinen osa viittaa myös siihen, että livenä näytetään ja tuotetaan erilaisia elämyksiä ja tapahtumia. Areenaa käytetään erisnimen jälkeen selittävänä osuutena.

Osasitteko odottaa, että nimen julkistaminen herättää näin paljon huomiota?

– Tottakai odotimme sitä. Olen itsekin kuullut viime kuukausien aikana paljon spekulaatioita nimestä ja siitä, onko kyseessä perinteinen suomalainen tai tamperelainen yritys. Pidimme nimen tarkoituksella tutkan alapuolella loppuun asti.

Olivatko reaktiot odotettuja?

– Haastattelupyyntöjä on ollut sen verran, etten ole ehtinyt vielä tutkia, mitä aiheesta sosiaalisessa mediassa keskustellaan. Toki olen tyytyväinen siihen, että meidät on huomioitu mediassa.

Uros-konsernin toimitusjohtaja Jerry Raatikainen, miten Tampereen Areenan nimeksi päädyttiin antamaan Uros Live?

– No meidän yhtiömme nimi on Uros, ei nimi ole siinä mielessä mikään uutinen. Uros Live taas on meille uuden liiketoiminta-alueen nimi, joka on nyt brändätty.

Osasitteko odottaa, että nimen julkistaminen herättää näin paljon huomiota?

– Sanotaan, että se oli odotettavissa. Olemme Oulun Kärppien pääsponsorina kolmatta kautta, ja nimi on herättänyt ennenkin samansuuntaisia reaktioita. On ehkä paikallaan mainita, että yrityksen nimi on lyhenne alkuperäisestä Universal Roaming Solutions -nimestä.

Uusista nimistä on väännetty ennenkin

Areenan nimivalintaan heräsivät sosiaalisessa mediassa myös anagrammien tehtailijat.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Tampereen tulevan maamerkin nimi herättää keskustelua.

Toissa vuonna uudelle radan päälle rakentuvalle kaupunginosalle etsittiin nimeä kilpailun avulla. Tuleva areena on osa tätä kaupunginosaa. Varsin lennokkaista nimiehdokkaista tehtiin kysely, jonka perusteella nimeksi valittiin loppujen lopuksi ytimekäs kotimainen vaihtoehto: Tampereen Kansi.

Tampereen kannen ja areenan alueen nimeksi Tampereen Kansi – Centre, Expe, Atmos tai Premi ei kelvannut

Voit keskustella aiheesta pe 6.3. klo 23 asti.

Lue lisää:

Tampereen Kannen areenasta Uros Live

Suosittelemme sinulle