Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Jääkiekon naisten MM-kilpailut perutaan koronaviruksen takia – miesten kisojen kohtalo vielä auki: "Nyt jäitä hattuun"

Kanadaan suunnitellut jääkiekon naisten MM-kisat perutaan koronavirusuhkan takia.

Jääkiekon naisten maajoukkue MM-kotikisoissa Espoossa.
Naisleijonat sijoittuivat viime vuoden kotikisoissa hopealle. Kuva: Tomi Hänninen
Kirsi Teiskonlahti,
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Kanadan Halifaxissa pidettävät naisten jääkiekon MM-kisat on peruttu koronavirusuhan vuoksi. Asiasta Yle Urheilulle kertoi kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola. Päätös perumisesta tehtiin lauantaina puhelinkokouksessa.

Kisojen perumista ehdotti Nova Scotian osavaltion hallitus, ja Kanadan jääkiekkoliitto puolsi ehdotusta.

– Tämä oli vain muodollinen vahvistus. Me teemme päätöksen, mutta emme voi mennä sellaiseen paikkaan, johon emme pääse, Kummola kommentoi Yle Urheilulle ja jatkoi:

– Kanadassa ei ole kuulemma paha tilanne, vaan siellä enemmänkin pelätään, että sinne tuodaan lisää tätä tautia.

Vuoden 2020 MM-kisat oli määrä järjestää Kanadan Halifaxissa ja Trurossa maalis-huhtikuussa. Kisojen alkamispäivä oli 31. maaliskuuta.

Vielä ei ole päätetty sitä, kisataanko vuoden 2021 naisten MM-kisat niillä joukkueilla, jotka olisivat osallistuneet arvokisoihin tänä keväänä. Kummola pitää tätä todennäköisenä menettelynä.

Maailmalla leviävän koronaviruksen vuoksi on peruttu jo lukuisia urheilutapahtumia.

Lauantaina IIHF perui kaikkien sarjatasojen naisten MM-kisat. Lisäksi alle 18-vuotiaiden poikien IA- ja IB-divisioonan MM-kisat on peruttiin lauantaina. Kisat olisi pidetty Italiassa ja Slovakiassa.

Yhdysvalloissa on määrä pelata huhtikuussa alle 18-vuotiaiden ylimmän divisioonan MM-kisat, joissa myös Suomi on mukana. Päätös kyseisten MM-kisojen kohtalosta tehdään 17. maaliskuuta.

Myös toukokuussa Sveitsissä pidettävien miesten MM-kisojen tilanne on vielä avoinna. Kummola toivoo, että tilannetta tarkistellaan rauhassa.

– Sanon, että miesten kisojen suhteen nyt vähän jäitä hattuun. Silloin, kun vuonna 2003 naisten kisat peruttiin SARSin takia, miesten kisat olivat Suomessa. Ne alkoivat huhtikuun 26. päivänä, eikä SARSista puhuttu silloin enää mitään. Täytyy toivoa, että miesten kisat vielä pelattaisiin.

Kummola kertoo, että Kazakstan on tehnyt päätöksen, ettei sen urheilijat matkusta ulkomaille ennen kesäkuun loppua. Kazakstanin on määrä osallistua miesten MM-kisoihin.

Lue myös:

Naisten MM-kisojen peruminen voi tuoda kansallisille liitoille jopa kymmenien tuhansien eurojen laskut – nyt kentällä mietityttää myös olympiapaikkojen jako

Kommentti: Naisleijonien olympiaprojekti kohti Pekingiä otti kovan kolauksen MM-kisojen perumisesta

Nuorentuneiden Naisleijonien hankala kausi päättyi ennen aikojaan pettymykseen – "Näitä pelejä tarvitsemme, jos haluamme tapella huipulla"

Tanskan jalkapallon pääsarjoissa pelataan tyhjille katsomoille

Multimiljonääri kaivoi kuvetta, kun Noora Rädyn kiinalaisjoukkue joutui kiertolaisiksi Venäjälle – osti finaalien ajaksi jäähallin Ufasta

Tokion esikisa uhattuna, Intian maailmancup siirtymässä – koronavirus säätää myös ampujien olympiatähtäimiä

Suosittelemme