Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lähes 3 000 linnunpöntön rakentajalle BirdLifen kultainen ansiomerkki – paltamolaisen Vesa Hyyryläisen työ lintujen hyväksi palkittiin

Hyyryläinen on osallistunut moniin paikallisiin ja valtakunnallisiin tutkimus- ja suojeluhankkeisiin.

Paltamolainen Vesa Hyyryläinen pusuttelee sääksiä.
Vesa Hyyryläinen rengasti sääksen poikasia Oulujärvellä muun muassa vuonna 2016. Kuva: Miska Puumala
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Paltamolainen Vesa Hyyryläinen on saanut BirdLife Suomen kultaisen ansiomerkin. Palkinto myönnettiin pitkästä ja monipuolisesta lintujen ja lintuharrastuksen hyväksi tehdystä työstä.

Hyyryläinen on osallistunut moniin paikallisiin ja valtakunnallisiin tutkimus- ja suojeluhankkeisiin. Hänen työnsä on ollut merkittävää muun muassa Oulujärven Ärjänsaaren ja Sotkamon Losonvaaran suojelussa. Hyyryläinen on rengastanut lintuja aktiivisesti yli 20 vuotta keskittyen viime vuosina pöllöihin ja päiväpetolintuihin.

– Minua on sytyttänyt se, että olen saanut olla mukana innostavassa luonnonsuojelutoiminnassa, Hyyryläinen kertoo.

Vuodesta 2008 Hyyryläinen on vetänyt Kainuussa hanketta, jossa on rakennettu yli 100 tekopesää sääkselle. Hyyryläinen on rakentanut lähes 3 000 linnunpönttöä. Niitä on viety ja ripustettu eri puolille maata. Hyyryläinen on hoitanut myös vahingoittuneita luonnonvaraisia lintuja sekä antanut hoito-ohjeita muille lintuja hoitaville vapaaehtoisille.

Hyyryläisestä palkinto on kollektiivinen.

– Se on myös kunnianosoitus Kainuun lintutieteelliselle yhdistykselle, Hyyryläinen näkee.

Ansiomerkki luovutettiin sunnuntaina Kainuun Lintutieteellisen yhdistyksen 50-vuotisjuhlassa Kajaanissa. Samassa tilaisuudessa luovutettiin BirdLife Suomen hopeinen ansiomerkki kuhmolaiselle luontokuvaaja ja kirjailija Antti Leinoselle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme