Hyppää sisältöön

Yläkouluikäisen pojan kuolemaa Jalasjärvellä tutkitaan kuolemantuottamuksena ja maastoliikennerikkomuksena – poliisi pyytää paikalla olleita ilmoittautumaan

Yläkouluikäinen poika menehtyi sunnuntaina auton vajottua jäihin Kurikan Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla.

Kurikka, Hirvijärvi ja Vaasa karttaan merkittynä Pohjanmaalla
Onnettomuuspaikka on Hirvijärvi Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla. Kuva: Leena Luotio / Yle
Hanne Leiwo,
Tuomo Rintamaa

Pohjanmaan poliisi tutkii (siirryt toiseen palveluun) lauantaina Kurikan Jalasjärvellä tapahtunutta yläkouluikäisen pojan kuolemaa kuolemantuottamuksena ja maastoliikennerikkomuksena.

Poliisi pyrkii selvittämään esitutkinnassa, onko joku rikosoikeudellisessa tuottamuksellisessa vastuussa 14-vuotiaan matkustajana olleen pojan kuolemasta. Samalla esitutkinnassa selvitetään myös sitä, onko joku luovuttanut moottorikäyttöisen ajoneuvon alle 15-vuotiaan henkilön kuljetettavaksi maastossa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Teivaanmäki kertoo, että Hirvijärvellä on paikallisen moottorikerhon rata, jolla on ympäristölupa ja siellä on harrastettu moottoriurheilua.

– Nyt selvitetään sitä onko joku vastuussa siitä, että siellä ovat näinkin nuoret ajaneet.

Poliisilla on tiedossa, että jääradalla turmassa osallisina olleiden kahden henkilöauton kuljettajat ovat molemmat olleet alaikäisiä ja toinen heistä on alle 15-vuotias.

Yläkouluikäinen poika kuoli lauantaina Hirvijärvellä auton vajottua jäihin.

Paikalla olleita pyydetään ilmoittautumaan

Poliisilla on tiedossa, että paikalla oli useita muitakin henkilöitä turmassa mukana olleiden kahden auton kuljettajien ja matkustajien lisäksi.

Poliisi pyytää paikalla olleita henkilöitä ottamaan yhteyttä virka-aikaan Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 050 - 4563503 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

– Haluaisimme tietoja rataan liittyvistä olosuhteista, radan kestävyydestä ja muusta toiminnasta lauantaina, jotta saisimme kokonaisnäkemyksen asiasta, Teivaanmäki sanoo.

Pohjanmaan poliisi muistuttaa, että maastoliikennelain 6 § mukaan moottorikäyttöistä ajoneuvoa saa maastossa kuljettaa 15 vuotta täyttänyt. Samaisen pykälän toisen momentin mukaan ikävaatimus ei koske moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajaa ajettaessa yksinomaan yleiseltä liikenteeltä eristetyllä työmaalla taikka tehdas-, satama-, varasto-, kilpailu- tai muulla vastaavalla alueella. Poliisilla ei ainakaan alkuvaiheessa ole tiedossa, että kyseessä olisi mikään kilpailualueeksi eristetty alue.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

Yläkouluikäinen poika kuoli Kurikassa auton vajottua jäihin

Suosittelemme sinulle