Hyppää sisältöön

Turkin ulkoministeri: Pakolaissopimus EU:n kanssa päivitettävä pian

Turkki haluaa kytkeä viisumivapauden ja tulliliiton päivityksen pakolaissopimukseen.

Turkin ulkoministeri ja presidentti kävelevät poliisirivistön ohi Brysselissä.
Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu ja presidentti Recep Tayyip Erdoğan vierailivat 9. maaliskuuta Brysselissä sotilasliitto Naton päämajassa. Kuva: EPA / Stephanie Lecocq
Markus Myllyoja

Turkki haluaa päivittää vuoden 2016 pakolaissopimuksensa EU:n kanssa nopealla aikataululla. Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi tiistaina turkkilaiselle uutistoimistolle, Turkki on valmis rakentavaan keskusteluun asiassa ja että sopimus täytyy uudistaa Syyrian tilanteen muutosten takia.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Çavuşoğlu sanoi Turkki toivovan, että uusista ehdoista sovitaan ennen maaliskuun 26. päivää. EU-maiden johtajien on määrä tavata Eurooppa-neuvoston huippukokouksessa 26.–27. maaliskuuta.

Çavuşoğlu sanoi Anadolu-uutistoimiston haastattelussa, että siirtolais- ja pakolaiskysymyksen ratkaisu edellyttää viisumikäytäntöjen höllentämistä ja EU:n ja Turkin tulliliiton päivittämistä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan kävi maanantaina Brysselissä keskustelemassa EU-johdon kanssa muttei antanut tapaamisen jälkeen minkäänlaista lausuntoa.

Lue myös:

Turkin Erdoğan tapasi EU-johtoa kireissä tunnelmissa – "Meillä on selvästi erimielisyyksiä"

Turkin presidentti Erdoğan kehottaa Kreikkaa avaamaan rajansa siirtolaisille ja päästämään nämä muualle Eurooppaan

Turkin rannikkovartiosto: Erdoğan määräsi estämään siirtolaisten Egeanmeren ylitykset

EU ei suostu antamaan lisää rahaa maahanmuuttajien virralla uhkailevalle Turkille – "Meidän ei pidä reagoida painostukseen"

Analyysi: Mikä meni pieleen EU:n ja Turkin välillä? Pakolaissopimus osoittautui sudeksi

Suosittelemme sinulle