Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Norjalaishiihtäjät jäävät sivuun loppukauden maailmancup-kilpailuista – Viekö koronaviruspelko Kläbolta sprinttisarjan voiton?

Norjan hiihtoliitto ilmoitti tiistaina, että sen maastohiihtomaajoukkue ei matkusta Kanadaan eikä Yhdysvaltoihin, joissa käydään kuluvan kauden kolme viimeisintä maailmancup-osakilpailua.

Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Kuva: EPA
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Québecissa on ohjelmassa maailmancupin sprinttihiihdot 14.-15. maaliskuuta ja sen jälkeen sarja huipentuu 17. maaliskuuta Minneapolisin sprintteihin ja 20-22. maaliskuuta kisattavaan Canmoren osakilpailuun, jossa käydään miesten ja naisten 15 ja 10 kilometrin (v) startit ja sen jälkeiset takaa-ajokisat (p).

– Vallitsevassa tilanteessa, jossa nyt olemme, niin koronaviruksen tartuntariski on kasvussa. Meidän velvollisuus on huolehtia ennen kaikkea kilpailijoiden ja huollon terveydestä. Vasta tämän jälkeen tulee tärkeysjärjestyksessä kilpailusuoritukset, perustelee maastohiihtokomitean puheenjohtaja Torbjørn Skogstad.

Sprintti-tourilta pois jääminen (14.-17.3.) saattaa viedä Johannes H. Kläbolta maailmancupin sprinttisarjan voiton. Italialaisella Federico Pellegrinolla ja ranskalaisella Lucas Chanavatilla on kaiken onnistuessa mahdollisuus nousta ykköseksi.

Miesten maailmancupin kärjessä on venäläinen Aleksandr Bolshunov (2221 p) ennen neljää norjalaista Johannes H. Kläboa (1726), Pål Golbergia (1311), Simen Hegstad Krügeria (1260) ja Sjur Röthea (1257). Kuudentena on Iivo Niskanen, jolla on koottuna 1221 maailmancupin pistettä.

Naisten puolella peli on selvä, sillä Therese Johaug johtaa maailmancupia näytöstyyliin kerättyään hurjat 2508 pistettä. Seuraavina ovat Norjan Heidi Weng (1697), Venäjän Natalia Neprjajeva (1356), Astrid U. Jacobsen (1289), Ingvild F. Östberg (1110) ja USA:n Jessica Diggins. Suomalaisista parhaana on yhdeksäntenä oleva Krista Pärmäkoski (829).

Lue myös:

Maailman parhaat talviurheilijat jälleen Ylen kanavilla! Katso tästä lähetystiedot ja kisa-aikataulut

Hakolan epäonninen kausi jatkuu: jää pois kahdesta maailmancupin kisasta ennen kauden huipennusta

Perutaanko hiihdon maailmancupin päätöskiertue koronavirusuhan vuoksi? "Tietoa tulee päivittäin, jos tilanne vaihtuu"

Suosittelemme