Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa yli 200 lasta sai tukea harrastuksiin ja oppimateriaaleihin – avustusta jaettiin Suomessa aiempaa enemmän

Pelastakaa Lapset ry:n mukaan kaikkia tukea tarvitsevia vähävaraisia perheitä ei pystytty auttamaan.

Koulukirjoja kaupan hyllyllä.
Eväitä Elämälle -ohjelma on toiminut jo vuodesta 1996. Oppimateriaalituesta liikkeelle lähtenyt tukimuoto laajeni koskemaan ensin oppiaineissa tukemista, sitten lasten harrastuksia ja viime vuonna lomakotitoimintaa. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Hanna Holopainen

Pelastakaa Lapset ry jakoi viime vuonna aiempaa enemmän tukea toisen asteen opintoihin ja vapaa-aikaan vähävaraisten perheiden lapsille. Kymmenesosa Eväitä Elämälle -ohjelman tuesta myönnettiin Pohjois-Suomen alueelle. Tukea sai lähes 280 lasta.

Eniten tukea jakoivat Pohjois-Pohjanmaan paikallisyhdistykset: noin 36 900 euroa 173 lapselle. Kajaanin paikallisyhdistys tuki lapsia ja nuoria noin 3 050 eurolla, saajana oli kymmenen lasta.

Lapin paikallisyhdistykset jakoivat avustusta noin 15 300 euroa 58 lapselle.

Lisäksi tukea jakoi Pohjois-Suomen aluetoimisto, jonka myöntämästä 7 500 eurosta suurin osa kohdistui Oulun seudulle. Tätä kautta apua sai 38 lasta. Aluetoimisto tuki paitsi harrastuksia myös viime vuonna ensimmäistä kertaa haettavissa olevia lomakotipaikkoja.

Pelastakaa Lapset ry:n mukaan vähävaraisten perheiden ahdinko on lisääntynyt ja se näkyy myös Eväitä Elämälle -ohjelmassa: Paikallisyhdistyksille tulleet hakemukset ovat lisääntyneet. Viime vuonna kaikkia perheitä ei voitu tukea.

– Teemme myös aktiivista vaikuttamistyötä päättäjien suuntaan. Toivomme, että päättäjät sitoutuvat sellaiseen politiikkaan ja toimenpiteisiin, joilla lapsiperheköyhyyteen puututaan kestävästi, Eväitä Elämälle -ohjelman asiantuntija Aino Sarkia sanoo.

Koko maassa Pelastakaa Lapset ry avusti lähes 2 500 lapsen opintoja, harrastamista ja lomanviettoa lomakodissa noin 608 500 eurolla vuonna 2019. Tukisumma nousi edellisvuodesta neljänneksellä ja avustettavien lasten määrä kasvoi lähes kolmanneksella.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle