Hyppää sisältöön

Prinssi Harryn kerrotaan joutuneen pilasoittojen uhriksi ja haukkuneen Trumpin – "Greta Thunberg" olikin venäläinen keppostelija

Harryksi väitetty mies sanoo nauhoitteella elämänsä olevan aiempaa parempaa virallisesta asemasta luopumisen jälkeen.

Prinssi Harry ja Meghan.
Prinssi Harry esiintyi puolisonsa Meghanin kanssa maanantaina julkisuudessa muun kuninkaallisen perheen rinnalla Lontoossa. Kuva: Neil Hall / EPA
Jussi Nurminen

Prinssi Harry näyttää joutuneen venäläisten keppostelijoiden pilapuheluiden uhriksi, uutisoivat muun muassa The Sun (siirryt toiseen palveluun) ja Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Kaksi vastaavia tempauksia aiemminkin tehnyttä pilailijaa kertoo esiintyneensä ruotsalaisena ilmastoaktivistina Greta Thunberginä ja tämän isänä Svantena, ja onnistuneensa käymään prinssin kanssa kaksi puhelinkeskustelua.

Asiasta uutisoineet BBC ja uutistoimisto Reuters sanovat, etteivät ne itse ole varmistaneet julkisuuteen päätyneen puhelunauhoitteen aitoutta.

The Sunin julkaisemalla nauhoitteella Harrylta kuulostava mies muun muassa haukkuu Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja sanoo Trumpilla olevan "verta käsissään", koska tämä tukee hiiliteollisuutta. Prinssi myös arvioi, ettei Trump halua keskustella Gretan kanssa ilmastonmuutoksesta, koska häviää tälle älyssä.

– Valitettavasti maailmaa johtavat eräät hyvin sairaat ihmiset, jotka haluavat estää muutokset, Harryksi väitetty mies tokaisee nauhalla.

– Jos Trumpista voi tulla Yhdysvaltain presidentti, niin kaikki on mahdollista, kuuluu vastaus pilailijoiden kysymykseen nopean muutoksen mahdollisuudesta.

Harryksi sanottu henkilö kommentoi myös päätöstä luopua virallisesta asemasta kuninkaallisessa perheessä. Hän kertoo päätöksen olleen vaikea, mutta elämänsä olevan nyt aiempaa parempaa.

Nimillä Vovan ja Lexus paremmin tunnetut Vladimir Kuznetsov ja Aleksei Stoljarov sanovat käyneensä puhelinkeskustelunsa prinssin kanssa uudenvuodenaattona ja tammikuun 22. päivänä.

Aiemmin venäläiskaksikko on huijannut muun muassa Recep Tayyip Erdoğania, Elton Johnia ja Boris Johnsonia.

Suosittelemme sinulle