Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pääministeri Sanna Marin: Turhaa matkustamista ja suurten tilaisuuksien järjestämistä on syytä välttää

Pääministeri Sanna Marin kertoi A-studiossa hallituksen linjaavan torstaina valtionhallinnon matkustamisesta ja tilaisuuksista.

Ovatko Suomen koronatoimet riittävät?
Jari Strömberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kehottaa kaikkia käyttämään arkijärkeä matkustamisessa ja suurten tilaisuuksien järjestämisessä.

Marinin mukaan hallitus linjaa omalta osaltaan huomenna torstaina valtionhallinnon käytännöistä.

– Huomenna hallitus tulee linjaamaan valtionhallinnon osalta tilaisuuksien järjestämisestä matkustamisesta ja muista toimenpiteistä millä tavalla toimitaan, Marin kertoi keskiviikkoillan A-studiossa.

– Tietenkin yrityksetkin ovat näin tehneet ja kyllä itsekin ajattelisin, että tässä tilanteessa on varmasti syytä välttää turhaa matkustamista. On syytä välttää isojen tilaisuuksien pitämistä jos ne eivät ole välttämättömiä.

Marin kertoi uskovansa, että Suomessakin tartuntaluvut tulevat vielä nopeastikin nousemaan, vaikka täällä ei vielä epidemiaa olekaan. Siitä huolimatta hän ole vielä valmis monen muun maan tavoin hallituksen määräyksellä sulkemaan kouluja ja esimerkiksi rajoittamaan liikkumista.

– Me toimimme terveysviranomaisten suositusten pohjalta. Jos THL meille suosittaisi esimerkiksi yleisötilaisuuksien rajoittamista, uskon kyllä, että hallituksella olisi siihen nopeasti valmius.

– Kuuntelemme erittäin tarkkaan asiantuntijoita ja terveydenhuollon ammattilaisia ja viranomaisiamme, jotka tilanteen parhaiten tuntevat, Marin sanoi.

Marin perusteli toimintamallia kokonaisharkinnalla. Koko maan sulkeminen ei välttämättä ole tehokasta yhteiskunnan kannalta. Esimerkiksi jos päiväkodit suljettaisiin kategorisesti, vanhemmat joutuisivat jäämään kotiin. Heillä saattaa kuitenkin olla yhteiskunan toimivuuden kannalta merkittäviä tehtäviä, jotka jäisivät tekemättä ja koko yhteiskunta lamaantuisi.

– Jos tulisi kategorinen kielto, kuten Italiassa, seuraukset olisivat suuremmat kuin itse viruksesta, Marin sanoi.

Marin myös vakuutti, että Suomella on hyvät materiaaliset valmiudet toimia, jos epidemia leviäisi nopeasti.

Suosittelemme