Hyppää sisältöön

Ministeriöiden suositus: epidemia-alueilta palaavia opettajia sekä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä pyydetään jäämään viikoksi kotiin

Suositusten tarkoituksena on estää koronaviruksen leviäminen kouluissa ja sairaaloissa.

Opetusministeri Li Andersson, HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen pitivät keskiviikkona koronavirusta käsittelevän taustatilaisuuden. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee, että kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät pysyvät poissa töistä, jos he ovat vierailleet koronaviruksen epidemia-alueella.

– Haluamme varmistaa sen, että virus ei missään olosuhteissa pääse sairaaloihin tai hoivalaitoksiin, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo.

Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut vastaavan suosituksen opetttajille ja muulle opetushenkilökunnalle.

– Suosittelemme, että opettajat jäävät kotiin matalalla kynnyksellä, jos ovat käyneet epidemia-alueella tai tuntevat flunssan oireita, sanoo opetusministeri Li Andersson (vas.).

Tällä hetkellä THL määrittelee epidemia-alueiksi (siirryt toiseen palveluun) Manner-Kiinan, Iranin, Etelä-Korean, Italian, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa, sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltion.

Suositusten tarkoituksena on estää koronaviruksen leviäminen kouluissa ja sairaaloissa.

Suomessa on todettu tänään 21 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä Suomessa on todettu 61 tartuntaa.

Husin 27 000 työntekijällä etätyösääntö

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus asetti työntekijöilleen jo tämän viikon tiistaina etätyösäännön.

Kaikkien sairaanhoitopiirin työntekijöiden on oltava jatkossa etätöissä viikon ajan THL:n määrittelemältä epidemia-alueelta palaamisen jälkeen. THL:n mukaan koronaviruksen itämisaika on keskimäärin noin 4-5 päivää.

Sairaanhoitopiirissä työskentelee noin 27 000 henkeä.

Etätyösäännön tarkoituksena on pyrkiä estämään koronaviruksen leviäminen.

– Tässä halutaan varmistua mahdollisimman pitkälle siitä, että se riski taudin tarttumisesta Husin henkilöstöön ja työntekijöihin olisi mahdollisimman pieni, että mehän puhutaan oireettomistakin henkilöistä, Husin johtaja ylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä

25 uutta koronavirustartuntaa todettu Suomessa

Suosittelemme sinulle