Hyppää sisältöön

Tampereen lääkäripäivät peruu 3 000 lääkärin tapaamisen koronavirusriskin takia, myös hoitajat peruivat

Tampereen lääkäripäivät päätti asiasta torstaina.

Lääkäri kävelee sairaalan käytävällä.
Lääkäripäivät siirtää tapahtuman myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Kuvituskuva. Kuva: Paula Collin / Yle
Anu Leena Koskinen

Tampereen lääkäripäivät ei järjestä ensi viikolla tuhansien lääkärien koulutustapahtumaa koronavirustilanteen takia. Myös Sairaanhoitajapäivät ja Terveydenhoitajapäivät on peruttu.

Asiasta kertoo Ylelle Tampereen lääkäripäivien pääsihteeri Jan Valkila. Ratkaisu tehtiin torstaina. Tapaamisessa on ollut yleensä koolla 3 000 lääkäriä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin henkilöstössä on ilmennyt koronavirustartunta, ilmeni torstaina.

Lääkäripäivät siirtää tapahtuman myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Alun perin tapahtuman piti olla ensi viikolla Tampere-talossa.

Aiemmin Terveydenhoitajapäivät 2020 oli jo peruttu koronavirustilanteen takia. Kaikille ilmoittautuneille on lähetetty sähköpostia.

Myös Sairaanhoitajapäivät siirtyy toiseen ajankohtaan. Asiasta kerrottiin torstaina aamulla.

Sairaanhoitajaliitto, Fioca ja Messukeskus siirtävät yhdessä järjestämänsä tapahtuman uuteen ajankohtaan. Syynä on vallitseva koronavirustilanne, joka juuri nyt työllistää hoitohenkilökuntaa monissa sairaanhoitopiireissä. Uusi päivämäärä julkaistaan mahdollisimman pian.

Tampereen lääkäripäivät on Tampereen Lääkäriseuran ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin vuosittain Tampereella järjestämä lääkäreille suunnattu terveydenhuoltoalan koulutustapahtuma. Se olisi järjestetty jo 41. kerran.

Tampereen lääkäripäivien pääsihteeri Jan Valkila kertoi aiemmin Ylelle, että siihen liittyy suuri riski, jos tilaisuudessa todetaan tartunta myöhemmin ja suuri joukko lääkäreitä joutuu karanteeniin. Valkilan mukaan lääkärit halusivat tuntea vastuunsa ja perua joukkokokoontumisen.

Lue lisää:

3 000 lääkärin pitäisi kokoontua Tampereella ensi viikolla – yksi koronavirustartunta voisi johtaa Suomen kannalta vakavaan karanteeniin

Suosittelemme sinulle