Hyppää sisältöön

Norja tekee kovia toimenpiteitä estääkseen koronaviruksen leviämisen: kaikki koulut ja päiväkodit suljetaan

Norjan pääministeri Erna Solberg ja terveysministeri Bent Høie tiedottivat torstaina toimenpiteistä, joilla Norja pyrkii estämään virusta leviämästä.

Arkistokuva Norjan parlamenttitalosta Oslossa. Kuva: Terje Bendiksby / EPA

Norjalaisen uutistoimisto NTB:n mukaan Norjan valtionjohto on sulkemassa koulut ja päivähoidot koko maassa estääkseen koronaviruksen leviämisen maassa, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun). Myös korkeakoulut ja yliopiston suljetaan.Lisäksi muun muassa kaikkia terveysalalla työskenteleviä kielletään matkustamasta ulkomaille ja kaikki ulkomailta palaavat norjalaiset laitetaan kotikaranteeniin.

Norjan pääministeri Erna Solberg ja terveysministeri Bent Høie pitivät torstai-iltapäivänä tiedotustilaisuuden medialle, jossa esittelivät uusia toimenpiteitä koronaviruksen estämiseksi.

Pääministeri Solberg sanoi aikaisemmin päivällä norjalaisille medioille, että heidän pitää valmistautua suurimpiin toimenpiteisiin, mitä rauhanaikana Norjassa on ollut. Solberg painotti, että on ryhdyttävä toimenpiteisiin yhteiskunnan toiminnan jatkumisen varmistamiseksi erityisesti terveydenhuollossa ja muissa yhteiskunnan kannalta kriittisissä toiminnoissa.

Kunnat ovat jo omatoimisesti sulkeneet kouluja ja päiväkoteja

Kansallista päätöstä odottaessaan ovat useat kunnat tänä aamuna ottaneet asian omiin käsiinsä ja päättäneet sulkea useita kouluja. Joissakin kunnissa on suljettu myös päiväkoteja.

Esimerkiksi Kaarasjoella Pohjois-Norjassa lähellä Suomen rajaa päätettiin sulkea päiväkoti sen jälkeen, kun kylän lukio oli laitettu tiistai-iltana karanteeniin. Lukiossa oli vieraillut ryhmä Pohjois-Tromssan lukiolaisia, joista yhdellä epäiltiin olevan koronavirustartunta. Tuloksia koronaviruksesta odotetaan lauantaiksi.

Norjassa on viimeisimmän tiedon mukaan todettu 621 koronavirustartuntaa.

Lue myös: Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan, ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista

Korjattu 12.3. klo 16:10 koronavirustartuntojen määrä.

Suosittelemme sinulle