Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

BBC: Australian F1-osakilpailu on peruttu – osavaltion pääministeri ei vahvista perumista: kisa ajetaan ilman yleisöä

Kauden avausosakilpailu Melbournessa on peruttu koronaviruksen takia.

F1
Sebastian Vettel (edessä) ja Max Verstappen kuvattuna Australian GP:ssa viime vuoden maaliskuussa. Kuva: Getty Images
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Viikonloppuna kilpailtavaksi suunniteltu formula 1:n Australian Grand Prix on peruttu koronaviruksen uhan vuoksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Asiasta kertoo myös Autosport lähteisiinsä vedoten.

Formula 1 tai kansainvälinen autourheiluliitto FIA eivät ole vahvistaneet tietoa Australian osakilpailun perumisesta. McLaren-talli on kuitenkin ilmoittanut vetäytyvänsä kilpailusta tiimistä löytyneen koronavirusdiagnoosin takia.

Myöhään torstai-iltana uutistoimisto Reuters kertoi, jos kilpailu järjestetään, se ajetaan ilman yleisöä. Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews ei vielä torstaina kertonut, peruutaanko kilpailu kokonaan.

Koronavirus on vaikuttanut F1-kauden alkuun merkittävästi, sillä myös Kiinan GP:ta on lykätty ja Bahrainin GP ajetaan tyhjille katsomoille.

Päivitetty kello 0.39: Lisätty tieto siitä, että mikäli kilpailu kuitenkin järjestetään, se käydään ilman yleisöä. Samalla muutettu otsikkoa.

Lue myös:

McLaren vetäytyy Australian GP:stä – tiimissä varmistettu koronavirustartunta

Koronavirus paljasti uuden trendin F1-sarjasta, mutta kabineteissa nähtiin myös naurettava tilanne – lue kuumimmat puheenaiheet ennen tiukan F1-kauden alkua

Kova päätös: Bahrainin F1-osakilpailu ajetaan tyhjille katsomoille

Suosittelemme sinulle