Hyppää sisältöön

Uusimmat koronatiedot Kainuussa – osa ravintoloista ottaa koronapassin käyttöön

Kokoamme tähän päivittyvään artikkeliin tiedot Kainuun koronavirustilanteesta.

Kajaanin keskussairaalan koronatartunnan jäljityksen osaston ovet ja kyltti tartunnan jäljityksestä.
Kainuu on koronapandemian perustasolla. Kuva: Sipe Myllyniemi / Yle
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tartuntatilanne tällä hetkellä:

 • Kainuussa koronatartuntoja on todettu on kuluneiden 14 vuorokauden aikana 180 (sitä edeltävän 14 vuorokauden luku 32).
 • Kainuussa ilmaantuvuus eli koronatapauksia per 100 000 asukasta viimeksi kuluneiden 14 vuorokauden aikana on 250,8 (sitä edeltävän 14 vuorokauden luku 44,59). Koko maan ilmaantuvuusluku on 371,1.
 • Luvut perustuvat THL:n tietoihin, ja ne on viimeksi päivitetty 16.12.2021.
 • Kuntakohtaiset tartuntamäärät näkyvät alla olevassa taulukossa. Ne päivittyvät automaattisesti THL:n tietokannan perusteella, mutta tietojen päivittymisessä on viivettä ja siksi "Uudet tänään" -sarakkeen tiedot eivät välttämättä ole aina täysin ajan tasalla.

Kainuun alueella ovat voimassa seuraavat suositukset 11.1.2022 saakka:

 • Yleinen maskisuositus 12 vuotta täyttäneille kaikissa julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Opetusta koskevat suositukset opetuksen järjestäjän ja Kainuun soten erikseen sopimien linjausten mukaisesti.
 • Työpaikoilla suositus siirtyä mahdollisuuksien mukaan etätyöhön sekä tehostaa lähikontakteja vähentäviä käytäntöjä.
 • Yleisö- ja yksityistilaisuuksissa suositus harkita järjestämisen välttämättömyyttä sekä tehostaa näissä ja muussa vapaa-ajan toiminnassa lähikontaktien vähentämistä.
 • Suositus varovaisuuteen matkustamisessa Kainuun ulkopuolella.
 • Valtakunnallisen testausstrategian suositusten mukaisesti Kainuussakin jatketaan matalan kynnyksen testaamista, eli oireisena ja altistusepäilyssä tulee hakeutua koronatestiin.
 • Joulumatkailussa suositellaan lähikontaktien rajoittamista omaan lähipiiriin.
 • Haluatko tärkeimmät uutiset koronaviruksesta kännykkääsi? Lataa tästä yle.fi-sovellus.
 • Tuoreimmat tiedot kotimaan ja ulkomaiden koronatilanteesta löydät tästä Ylen artikkelista.
 • Muiden alueiden koronatietoja löydät kootusti täältä.
 • Voit katsoa koronarokotusmäärät kunnittain ja sairaanhoitopiireittäin alla olevasta taulukosta.

20.12. kello 8.39 Tämän artikkelin päivittäminen loppuu ja siirtyy uuteen osoitteeseen

Jatkossa löydät Kainuun tuoreimmat koronauutiset täältä.

17.12.2021 kello 8.53 Kainuussa koronarokotukset etenevät – virka-apua puolustusvoimilta ei tällä haavaa tarvita

Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkaisen mukaan rokotukset etenevät Kainuussa suositusten mukaisesti eikä puolustusvoimien virka-avulle ole välitöntä tarvetta. Kainuussa ei ole toistaiseksi todettu omikrontapauksia.

16.12.2021 kello 9.13 Osa Kainuun ravintoloista ottaa koronapassin käyttöön perjantaina, toiset odottavat, että siitä tulee pakollista

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa ry suosittelee koronapassin käyttöönottoa koko maahan riippumatta epidemian vaiheesta. Kainuussa koronapassin käyttö vaihtelee ravintolan ja aukioloajan mukaan.

15.12.2021 kello 13.26 Koronatartuntojen määrä lähes kaksinkertaistunut Kainuussa – jouluksi suositellaan erityistä varovaisuutta

Koronaviruksen ilmaantuvuus on edelleen noussut, mutta leviämisvaiheen rajoitustoimille ei ole toistaiseksi edellytyksiä. Tällä hetkellä korostetaan lähikontaktien rajoittamista ja muita varotoimia.

Kainuuseen on luvassa vilkas matkailusesonki vuodenvaihteen molemmin puolin, joten koronatilanne on otettava erityisen tarkasti huomioon, jotta tartunnat eivät leviä alueelta toiselle.

14.12.2021 kello 11.28 Korona ei kuormita Kainuun sairaanhoitoa, mutta virusmuunnokseen liittyy vielä paljon kysymyksiä

Kainuussa todettiin eilen maanantaina 22 uutta koronatartuntaa. Näistä 15 liittyy Skoda Transtechin Otanmäen tartuntaryppääseen. Puolangan kunta ilmoitti eilen kuudesta positiivisesta testituloksesta.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Kainuussa nyt 193,7 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viimeisen viikon ajalta. Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

14.12.2021 kello 6.22 Kainuun rokotuspisteillä on ollut ruhkaa – testaukseen on lisätty aikoja

Kainuun rokotuspisteillä on ollut ruuhkaa kolmansien koronarokotteiden aiheuttaman kysynnän vuoksi. Osassa rokotuspisteistä on käytössä ajanvaraus.

13.12.2021 kello 12.05 Sunnuntain koronasaldo Kainuussa: seitsemän tartuntaa Kajaanissa

Sunnuntaina Kainuussa todettiin seitsemän koronatartuntaa. Kaikki ovat kajaanilaisilla, ja neljä tapauksista liittyy Transtechin Otanmäen tartuntaryppääseen.

Viime viikon aikana todetuista 95 positiivisesta tuloksesta 83 on ollut Kajaanissa, yhdeksän muissa kunnissa ja kolme Kainuun ulkopuolisilla henkilöillä. Transtechin tartuntamäärät ovat paikallisesti suuria ja nostavat koko alueen ilmaantuvuutta merkittävästi.

13.12.2021 kello 6.40 Kainuun koronatiedot lauantailta aiempaa rauhallisemmat, sunnuntain tiedot tulevat maanantain aamupäivän aikana

Kainuun sote muistuttaa, että alueelle on annettu yleinen maskisuositus julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä mikäli lähikontakteja ei voida välttää. Lisäksi työpaikoille suositellaan mahdollisuuksien mukaan etätyöhön siirtymistä.

11.12.2021 kello 15.06 Kainuussa 29 koronatartuntaa perjantaina, suurin osa kajaanilaisilla

Perjantaina todetuista tartunnoista 24 liittyy Škoda Transtechin ryppääseen.

10.12.2021 kello 16.17 Skoda Transtechin tehtaan ryppäässä 16 uutta koronatartuntaa

Skoda Transtechin Otanmäen tehtaan ryppäässä on todettu perjantaina iltapäivään mennessä 16 uutta koronatartuntaa. Työntekijöiden tai lähipiirin tartuntoja on todettu toistaiseksi yhteensä 102.

Kainuun sote jatkaa henkilöstön testauksia ensi viikollakin. Tehtaan henkilöstöjohtaja Pekka Auvinen kertoo, että henkilöstö on suhtautunut myönteisesti runsaaseen testaamiseen.

10.12.2021 kello 11.08 Viisi uutta koronatartuntaa Kainuussa – rokotuksiin on tulossa ensi viikolla lisää resursseja

Kainuussa todettiin eilen torstaina viisi uutta koronatartuntaa, joista neljä Kajaanissa ja yksi Hyrynsalmella. Näistä kolme liittyy Otanmäen Skoda Transtechin tehtaalla alkaneeseen tartuntaketjuun. Ryppäässä on tiedossa nyt yhteensä 86 tartuntaa.

Kainuun soten mukaan muita laajoja tartuntaketjuja ei ole tällä hetkellä jäljityksessä, vaan tartunnat ovat lähinnä yksittäisiä.

10.12.2021 kello 06.59 Koronasta liikkuu Kainuussa edelleen paljon virheellistä tietoa – ääripäät nousevat esille etenkin somessa

Kainuun soten mukaan valtaosa kansalaisista osaa suhteuttaa asiat maltillisesti. Esimerkiksi rokotteisiin liittyvät salaliittoteoriat voivat aiheuttaa kuitenkin haittaa.

9.12.2021 kello 6.37 Koronarokotuksia riittää hyvin – erityistä syytä kiirehtiä kolmanteen rokotukseen ei ole

THL:n mukaan koronarokotteita on koko maassa varastoissa 1,5 miljoonaa, joten niitä on nyt saatavilla erityisen hyvin. Kainuussa rokotuksiin on ollut paikoin jopa pitkiäkin jonoja.

8.12.2021 kello 10.17 Kainuun koronatilanne heikkenee – maskisuositus kaikille yli 12 vuotta täyttäneille julkisiin tiloihin

Tiistaina Kainuussa todettiin yhteensä 36 koronatartuntaa. Skoda Transtechin tehtaalla on toteutettu henkilöstön laajat seulontatestaukset, joita jatketaan edelleen lähipäivinä.

8.12.2021 kello 5.49 Kainuussa on aloitettu 18 vuotta täyttäneiden rokottaminen kolmannella koronarokoteannoksella

Rokotukset riskiryhmiin kuuluville, 5–11-vuotiaille lapsille alkavat, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan. Tähän menee oletettavasti vielä useita viikkoja.

7.12.2021 kello 14.21 Koronatartunnat ovat Kainuussakin kasvussa rokottamattomien lasten ja nuorten keskuudessa – valtaosassa tapauksista virus leviää tiivissä tehdasyhteisössä

Kajaanin kaupunki ja Kainuun sote kertoivat myöhään maanantai-iltana, että Kätönlahden koulusta yksi luokka siirtyy varotoimena etäopetukseen loppuviikon ajaksi.

Koulualtistumiset viittaavatkin samaan kehitykseen kuin muualla Suomessa eli tartunnat ovat kasvussa rokottamattomien lasten ja nuorten keskuudessa.

Valtaosa Kainuun tapauksista liittyy kuitenkin tällä hetkellä viruksen leviämiseen tiiviissä tehdasyhteisössä. Lisäksi on huomioitava, että suurten työpaikkojen vaikutukset ulottuvat perheiden ja muun lähipiirin kautta myös muualle.

7.12.2021 kello 6.52 Kainuussa viime viikolla 57 koronatartuntaa – koronanyrkki kokoontuu tänään

Kainuun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tänään tiistaina käsittelemään epidemiatilannetta ja mahdollisia uusia ohjeistuksia.

Kainuussa todettiin viime viikolla yhteensä 57 koronatartuntaa. Näistä 32 liittyy Otanmäen Skoda Transtechin tehtaan ryppääseen. Sunnuntaina tartuntoja todettiin myös Kajaanissa, Kuhmossa ja Sotkamossa.

3.12.2021 kello 16.12 Rauhallinen korona-aika Kainuussa päättyi: Tartunnanjäljitys kuormittunut uusista tapauksista, testauskapasiteetti tiukilla

Otanmäessä sijaitsevan kiskokalustovalmistaja Transtechin tehtaalla on todettu useita koronatartuntoja. Tiedossa on tällä hetkellä 12 positiivisen näytteen antanutta henkilöä, ja altistuneita on useita kymmeniä.

Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen Kainuun sotesta kertoo, että tartunnanjäljitys on meneillään.

3.12.2021 kello 16.02 Transtechin Otanmäen tehtaalla tartuntarypäs – tiedossa 12 positiivista näytettä ja kymmeniä altistuneita

Tällä hetkellä tartuntoja on kiskokalustohitsauksessa ja konepajalla, jossa työskentelee yhteensä 180 henkilöä. Henkilöstöjohtaja Pekka Auvinen sanoo, että osa työpisteistä on jo suljettu.

3.12.2021 kello 10.39 Ylä-Kainuun koronatapauksissa ei viitteitä ulkomaisista tartunnanlähteistä tai koronamuunnoksista

Tällä hetkellä tiedetään, että yhteensä kymmenen positiivista tapausta liittyvät toisiinsa. Tartunnanjäljitys jatkuu tänään perjantaina. Mahdollisesti altistuneita on useita kymmeniä.

3.12.2021 kello 6.15 Kainuussa 22 uutta koronatartuntaa – Hyrynsalmen ja Suomussalmen kouluissa poikkeusjärjestelyjä

Kainuussa on todettu tämän viikon keskiviikkona ja torstaina yhteensä 22 uutta koronatartuntaa. Määrä on enemmän kuin viime viikolla yhteensä. Todettuja tapauksia on Kajaanissa, Suomussalmella, Hyrynsalmella ja Sotkamossa.

1.12.2021 kello 11.00 Kainuussa koronatestimäärät ovat kasvaneet syksystä: testejä tehdään nyt yhtä paljon kuin alkuvuonna ja kesällä

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosasto on suljettu uudestaan uusilta potilailta ja vierailijoilta. Eilen iltapäivällä osastolla on todettu uusi tartunta, jonka johdosta sulkua joudutaan jatkamaan.

1.12.2021 kello 10.49 Kainuussa koronarokotteita ottavat vähiten 20–30 -vuotiaat: kaikkiaan ilman rokotesuojaa on noin 8500 kainuulaista

Kolmatta koronarokotusta suositellaan kaikille yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville. Rokotukset saa Kainuussa kuntien rokotuspisteistä ilman ajanvarausta.

1.12.2021 kello 7.15 Muu maa kyntää koronan kanssa, mutta Kainuussa ollaan perustasolla – Pandemiapäällikkö: Maakunta on tullut ennenkin jälkijunassa

Suomen suurimmiksi pikkujouluiksi kutsutusta Winter Openista on nyt tiedossa vain yksi koronatartunta. Pandemiapäällikkö arvioi, että pikkujoulutartuntojen pitäisi näkyä jouluun mennessä.

29.11.2021 kello 7.01 Kainuun rajanylityspaikoilla voimaan koronavirusmuunnokseen liittyvät pakolliset tarkastukset riskimaista saapuville

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt uuden koronavirusmuunnoksen riskimaista saapuvat matkustajat terveystarkastukseen alueen rajanylityspaikoilla. Päätös koskee Kainuun sotea sekä Oulun ja Kuusamon kaupunkeja.

Lue vanhemmat päivitykset täältä.

Suosittelemme sinulle