Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pohjois-Amerikassa NHL-pelaajia tavannut Jukka Jalonen: MM-kisojen peruminen olisi järkevää

Jukka Jalosen mukaan NHL-pelaajilla on halukkuutta edustaa Suomea, jos MM-kisat pelataan.

Jukka Jalonen
Jukka Jalosen mukaan MM-kisojen peruminen olisi järkevämpää. Kuva: AOP
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen ovat toista kertaa tällä kaudella kartoittamassa NHL-pelaajien halukkuutta Sveitsissä mahdollisesti järjestettävien MM-kisojen suhteen.

Viikon verran Pohjois-Amerikassa olleen kaksikon piti nähdä vielä torstaina Dallas Starsin ja Florida Panthersin välinen kamppailu, mutta NHL:n jäätyä toistaiseksi tauolle peli jäi välistä.

– Erittäin hyvä fiilis on keskusteluista NHL-pelaajien kanssa. Kyllä siellä on selkeästi halukkuutta Suomea MM-kisoissa edustaa, jos omat pelit ovat loppuneet, on terveenä ja tilanne on muuttunut tämän koronapandemian takia, Jukka Jalonen sanoo Yle Urheilulle.

Torstaina jääkiekkomaailmaa on puhuttanut NHL:n pelitauon lisäksi jääkiekon MM-kisojen kohtalo. Jalonen kertoo, että koronaviruksen vaikutus MM-kisoihin on ollut mukana pelaajien kanssa käydyissä keskusteluissa.

– Mutta sen suhteen eletään, että ennen kuin isot pojat tekevät päätöksiä, niin elämme niin kuin kisat järjestettäisiin.

The Hockey News uutisoi perjantaina, että Sveitsissä järjestettävät MM-kisat perutaan, mutta IIHF kiisti tiedon nopeasti Twitter-tilillään. Jalonen ei usko, että ainakaan IIHF olisi tehnyt päätöstä kisojen perumisesta.

Hän kuitenkin sanoo, että kisojen peruminen on todennäköisempää.

– Onhan se todennäköisempää ettei kisoja ole, kun katselee, mitä maailmalla tapahtuu tällä hetkellä.

Mikä on oma mielipiteesi?

– On se järkevämpää, ettei kisoja pelattaisi. Tässä on tietysti aikaa, mutta pitäisi tapahtua aika iso muutos pandemian etenemisessä ja sen pitäisi melkein pysähtyä. Urheilu on kuitenkin vain urheilua, joten ei tässä nyt hirmuriskejä kannata sen suhteen ottaa, että tulee uusia tartuntoja. Kyllähän terveysviranomaiset tietävät, mitä he tekevät.

Jalonen myöntää, että koko urheilumaailman pysähtyminen lajista riippumatta harmittaa. Hän kuitenkin sanoo, että viruksen etenemisen pysäyttäminen on tällä hetkellä tärkeää.

Jalonen ja Lehtinen ovat nähneet Pohjois-Amerikan reissulla ottelut Dallas–Nashville, Chicago–St. Louis ja Dallas – New York Rangers.

Jalosen mukaan pelaajien kanssa käydyt keskustelut olivat hyödyllisiä, vaikka MM-kisoja ei pelattaisikaan.

– Nämä keskustelut vaikuttavat aika paljon siihen, ovatko pelaajat myöhemmin kiinnostuneita maajoukkueesta.

– On ollut todella kiva käydä täällä, nähdä pelaajia ja sen, missä Suomi-kiekossa mennään. Pelaajilla on ehdottomasti todella hyvä suhtautuminen maajoukkuetta kohtaan.

Suomi Leijonat
Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari. Kuva: AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi torstaiyönä Suomen aikaa, että maa kieltää matkustamisen Euroopasta Yhdysvaltoihin seuraavan 30 päivän ajaksi. Jalosen ja Lehtisen paluuseen päätöksellä ei pitäisi olla vaikutusta.

– Eihän tässä tietenkään tiedä, mitä tapahtuu, mutta ainakin Finnairin lento New Yorkista pitäisi olla huomenna edelleen kuvoissa mukana. Ainakin näillä näkymin päästään kotiin, Jalonen sanoo ja lisää:

– Ainahan voi jotain tapahtua, sillä tilanteet näköjään muuttuvat aika nopeasti, Jalonen tiivisti koronavirukseen liittyvän keskustelun.

Lue myös:

Alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat peruttiin

Nyt se on varmaa: Myös jääkiekon NHL menee tauolle koronaviruksen vuoksi

The Hockey News: Jääkiekon miesten MM-kisat on peruttu – Kalervo Kummola kiistää tiedon

Suosittelemme