Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan lukiot siirtyvät etäopetukseen, peruskouluissa toimia valmisteltu

Hämeenlinnassa ja Hattulassa lukiot ovat etäopetuksessa ainakin ensi viikon. Peruskoululaisilla pitäisi olla oppivälineet kotona kaiken varalta.

Lukioissa siirrytään etäopetukseen muun muassa ylioppilaskokeiden turvaamiseksi. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle
Eeva Hannula

Hämeenlinnan lyseon lukio sekä Kaurialan, Lammin ja Parolan lukiot siirtyvät etäopetukseen viikon ajaksi alkaen maanantaina 16. maaliskuuta. Toimella halutaan turvata ylioppilaskokeet ja estää osallistujien altistuminen koronavirukselle.

– YTL:n ilmoitettua reaalikokeiden aikaistamisesta ensi viikkoon päätimme siirtää Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukiot etäopetukseen. Tarkoituksena on lieventää koronaviruksen mahdollista leviämistä, turvata kevään yo-koejärjestelyt ja samalla harjoitella etäopetuksen toteuttamista lukioissa, kertoo Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen tiedotteessa.

Opiskelijoiden tulee seurata päivittäin opettajien Wilman kautta lähettämää ohjeistusta etäopetuksen järjestelyistä kunkin kurssin osalta.

Lukiot järjestävät etäviikon aikana ruokailumahdollisuuden. Jos opiskelija osallistuu ruokailuun, hänen tulee ilmoittaa siitä etukäteen oman lukionsa rehtorille Wilmassa.

Monet peruskoululaisten huoltajat ovat saaneet ohjeita mahdollisesta etäopetuksesta

Kunnat varautuvat oppilaiden etäopetuksen järjestämiseen myös peruskouluissa. Hämeenlinnan opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä sanoo, että valmiuksia nostetaan siltä varalta, että kouluja joudutaan sulkemaan.

Koteihin annetaan nyt esimerkiksi ohjeet siitä, että oppilaat ottavat kotiin mahdollisesti tarvittavat opetusvälineet, kirjat ja laitteet. Kouluun otetaan mukaan vain kunkin päivän tarvittavat välineet. Myös ainakin Forssassa on varauduttu siihen, että peruskoululaisilla olisi tarvittaessa kotona läppärit ja oppikirjat.

Koulujen ja päiväkotien toiminta jatkuu nyt ainakin toistaiseksi normaalisti.

Suosittelemme sinulle