Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Jääkiekon SM-liigakausi päättyy välittömästi – pudotuspelejä ei pelata

SM-liigan pudotuspelit jäävät tällä kaudella pelaamatta ja kausi päättyy välittömästi.

KooKoon Kyle Platzer (vas) ja Trevor Mingoia ja HIFK:n Ville Varakas, Joonas Järvinen ja Frans Tuohimaa (oik)
Kuva: Matti Raivio/AOP
Jussi Paasi
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon SM-liigakausi on päätetty keskeyttää. Suomen hallituksen torstaina antama suositus yli 500 hengen tapahtumien perumisesta tyhjensi liigahallit yleisöstä torstaina. SM-liiga teki silloin päätöksen runkosarjan pelaamisesta loppuun ilman katsojia, mutta nyt linjaus on muuttunut. Runkosarjaa ei pelata loppuun ja myös pudotuspelit on peruttu. Suomen mestaruus jää jakamatta.

Yle Urheilun tietojen mukaan liigajoukkueet olivat neuvotelleet asiasta jo aiemmin torstaina ja perjantaina. Jokaisen seuran selvä mielipide oli, ettei pudotuspelejä kannata pelata tyhjille katsomoille. Kaikki 15 liigaseuraa olivat asiasta yksimielisiä, eikä asiasta ollut liigahallituksen kokouksessa mitään epäselvyyttä.

Aiemmin tänään pelaajat ilmaisivat julkisesti selkeän kantansa siihen, ettei lauantain runkosarjan päätöskierrostakaan pitäisi enää pelata.

Vielä perjantaiaamuna SM-liiga kertoi tekevänsä lopullisen päätöksen pudotuspelien kohtalosta vasta ensi viikon alussa. Perjantaina liigahallitus kuitenkin päätti, että koko kausi perutaan.

Koronaviruksen vuoksi on peruttu useita urheilusarjoja ja- tapahtumia ympäri maailmaa.

Lue myös:

Jääkiekon SM-liigapelaajat eivät halua pelata enää yhtäkään ottelua – "Pelaajat tuntevat hyvin suurta vastuuta"

Suosittelemme