Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Marin: Hallituksen viisikko kokoontuu huomenna käsittelemään lisätoimenpiteitä koronaviruksen hillitsemiseksi

Pääministeri Marin kertoo myös käynnistäneensä valmiuslain käyttöönottoasetuksen valmistelun, jotta tarvittaessa asetus voidaan antaa nopeasti.

Pääministeri Sanna Marin
Pääministeri Sanna Marin eduskuntapuolueiden puheenjohtajien ja ryhmäjohtajien kokouksessa Säätytalolla 12. maaliskuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Mikko Leppänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo viestipalvelu Twitterissä, että hallituksen viisikko kokoontuu sunnuntaina käsittelemään tarvittavia lisätoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Marinin mukaan hallitus kokoontuu maanantaina.

Hallituksen viisikolla tarkoitetaan hallituspuolueiden keskeisiä ministereitä. Viisikkoon kuuluvat Sanna Marin (sd.), Maria Ohisalo (vihr.), Katri Kulmuni (kesk.), Li Andersson (vas.) ja Anna-Maja Henrikkson (r.).

– Olen lisäksi käynnistänyt valmiuslain käyttöönottoasetuksen valmistelun, jotta tarvittaessa asetus voidaan antaa nopeasti. Valmiuslaki ei ole maanantaina hallituksen käsittelyssä. Varaudumme kuitenkin kaikkeen, Marin kirjoittaa Twitterissä.

Lisäksi Marin kertoo, että hän aikoo ensi viikolla järjestää tiedotusvälineille ajankohtaiskatsauksia virustilanteesta. Hänen mukaansa tällä hetkellä yhteiskunnassa leviää myös väärä tieto.

Marin vakuuttaa, että suomalaiset selviävät tästäkin, vaikka vaikeampia aikoja on edessä.

– Terveydenhuollon ammattilaisemme ovat osaavia ja viranomaiset luotettavia. Yhteiskunta toimii. Nyt jokaisen meistä on ajateltava kanssaihmisiä ja heidän hyvinvointiaan tavanomaistakin enemmän.

Korjaus kello 18.23: Hallituksen viisikolla ei tarkoiteta hallituspuolueiden puheenjohtajia. Sanna Marin ei ole SDP:n puheenjohtaja vaan Antti Rinne.

Lisää aiheesta:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: HUS:ssa 48 uutta tartuntaa, Finnair peruu lisää lentoja, moni koulu siirtyy etäopetukseen

Määrätäänkö pian lailla, saako kaupungista toiseen matkustaa? 5 kysymystä koronaviruksesta ja valmiuslaista, jota ei ole käytetty vielä koskaan

Suosittelemme