Hyppää sisältöön

Ruotsin salibandyn pääsarjoissa täysi kaaos, liitto pakotti joukkueita pelaamaan vaikka sairaana – uhkasi pudottamisella

Ruotsin salibandyliitto päätti sarjojen keskeyttämisestä lauantai-iltana.

Kuvituskuva. Kuva: AOP

Koronavirus on pysäyttänyt suurimman osan maailman urheilusta, niin myös Ruotsissa. Poikkeuksen teki maan salibandy, jossa pääsarjat pyörivät vielä tähän iltaan asti.

Ruotsin salibandyliitto myöntyi nimittäin perumaan ainoastaan ne ottelut, joiden tuloksella ei enää ollut urheilullista merkitystä.

Uumajalainen IBK Dalen pakotettiin lauantaina lentämään Uumajasta Etelä-Ruotsiin Helsingborgiin pelaamaan miesten Superliigan runkosarjan päätösottelun tyhjälle katsomolle, vaikka kumpikaan joukkueista ei halunnut pelata ottelua.

– Kukaan pelaaja ei haluaisi mennä, seuran johtaja Urban Karlsson sanoi Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

Kaiken lisäksi päätöstä jouduttiin odottelemaan lauantaiaamuun asti. Lähes 80 000 kruunun eli noin 7 350 euroa matkakustannusten lisäksi pelaajat pakotettiin altistamaan terveytensä.

Karlssonin mukaan seura oli harkinnut myös lakkoa, mutta kohtasi liiton kovat ukaasit.

– Toinen seura liigassa kysyi vastaavaa ja sai vastaukseksi, että siinä tapauksessa seurauksena on tippuminen sarjaporrasta alemmas.

Kahta sarjaporrasta alempana meno oli vieläkin hurjempaa. Kahdella 1-divisioonassa pelaavan IBK Luleån pelaajalla epäiltiin nimittäin koronavirustartuntaa, mutta liitto ei suostunut siitäkään huolimatta perumaan ottelua Gimonäsiä vastaan.

Luulajalaisjoukkue jäi kuitenkin kotiin, kun Gimonäs kieltäytyi pelaamasta ottelua.

– Emme voi sulkea pois tartunnan mahdollisuutta. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin perua ottelu. Emme jaa liiton näkemystä ja olemme valmiit vastaamaan seurauksista, Gimonäsin valmentaja Johan Westerlind sanoi SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Salibandyliiton päätös suututti myös Pixbon suomalaispuolustaja Laura Mannisen, joka vaati Twitterissä salibandyliittoa heräämään tilanteeseen.

Liitto heltyi vihdoin lauantai-iltana ja tiedotti myös pääsarjojen keskeyttämisestä. Se tarkoitti, että sunnuntain naisten Superliigan ottelut peruttiin. Mannisen edustaman Pixbon oli määrä kohdata sarjan kärkikamppailussa Veera Kaupin ja Oona Kaupin Iksu.

Pillejä ei kuitenkaan laitettu koko kauden osalta pussiin.

– Toiveemme ja yhteinen tavoitteemme on pelata runkosarja loppuun, pelata naisten ja miesten pudotuspelit sekä finaalit suunnitellusti, sarjan ja liiton yhteisessä tiedotteessa sanotaan.

Miesten ja naisten pääsarjojen loppuottelu on määrä pelata Tukholmassa 25. huhtikuuta.

Päätös sarjatoiminnan jatkumisesta tulee 23. maaliskuuta. Sarjatoiminta voi jatkua aikaisintaan 28. maaliskuuta.

Lue myös:

Veera Kauppi maalasi neljästi, kun Iksu murskasi hallitsevan mestarin – suomalaishyökkääjä käsittämättömässä iskussa Ruotsin salibandyliigassa

Suosittelemme sinulle