Hyppää sisältöön

Sodankylän Tähtikunnan koulun koululaisille suositus jäädä kotiin – opetusta annetaan edelleen myös koulussa

Etäopintoja Wilman kautta suositellaan, mutta koulutyö kouluilla jatkuu normaalisti ja lapset saavat terveenä tulla kouluun.

Kuva: Yle
Maija-Liisa Juntti

Sodankylän Tähtikunnan koulun rehtorit ovat tänään sunnuntaina ohjeistaneet perheitä, joille se on mahdollista, pitämään lapset kotona ja ohjaamaan nämä tekemään koulutehtäviä opettajan Wilmassa antaman ohjeistuksen mukaan.

Suositus koskee alakoululaisten osalta niitä perheitä, joissa vähintään toinen vanhempi voi jäädä kotiin varmistamaan lapsen kotona tapahtuvan opiskelun ja huolenpidon. Tärkeää on, että perhe ei pyytäisi isovanhempia tai muita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä avuksi lapsen koulu- ja huolenpitojärjestelyihin kotona.

Koulutyö kouluilla jatkuu kuitenkin normaalisti, ja lapset saavat terveenä tulla kouluun. Kouluilla on huomioitu koronavarautumiseen liittyvät varotoimet, kuten huolellinen käsihygienia ja tehostettu siivous.

THL:n suositusten mukaan ulkomailta palaavia lapsia, nuoria ja opiskelijoita pyydetään jäämään kotiin 14 vuorokaudeksi matkalta paluun jälkeen.

Sodankylän kunta seuraa THL:n tilannearviota ja suosituksia, ja päivittää toimintaohjeita aina tarvittaessa. Poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuu maanantai-aamuna arvioimaan tilannetta, ja tarkentaa koulunkäyntiin liittyviä ohjeistuksia maanantain aikana. Huoltajia tiedotetaan Wilman kautta säännöllisesti.

Sodankylä on avannut oman koronaneuvontanumeron kuntalaisille, jotka epäilevät itsellään tai omaisellaan koronavirustartuntaa ja saavat voimakkaita hengitystieoireita tai oireilevat muuten voimakkaasti. Neuvontaa saa joka päivä kello 8-21 numerossa 040 128 5295.

Lapissa on todettu viikonlopun aikana kolme uutta tartuntaa. Kaksi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ja yksi Lapin sairaanhoitopiirin alueella.

Suosittelemme sinulle