Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Teksti-TV-järjestelmä uudistettiin tänään

Päivityksen myötä lähes kaikki mobiililaitteissa olevat Teksti-TV-sovellukset lakkaavat toimimasta, jos niitä ei ole ehditty koodata uudestaan.

Teksti-tv:n piirros.
Kuva vuodelta 2016, kun teksti-TV täytti 35 vuotta. Kuva: Yle
Jussi Salokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle on ottanut tänään käyttöön uuden Teksti-TV:n käyttöjärjestelmän.

Uuden järjestelmän käyttöönotolle varattiin aikaa aamukahdeksasta aina iltapäivään, mutta sivujen päivityskatko kesti vain noin kolme tuntia.

Järjestelmäuudistuksen aikana Teksti-TV:n sivuille ei päivittynyt tietoja kuin erikoisjärjestelyin. Vanhat sisällöt pysyivät lähetyksessä hyvin lyhyttä räpsähdystä lukuun ottamatta.

Päivän mittaan ongelmia on ollut sää- ja veikkaussivuilla.

Mobiiilisovellukset pitää päivittää

Päivityksen myötä lähes kaikki mobiililaitteissa olevat Teksti-TV-sovellukset lakkaavat toimimasta, jos sovellusten tekijät eivät ehdi uudelleen koodata niitä ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa. Lisäksi sovellus pitää päivittää mobiililaitteeseen.

Jos oman mobiilisovelluksen koodaus viivästyy, Teksti-TV:tä voi seurata nettiversion www.yle.fi/aihe/tekstitv (siirryt toiseen palveluun) kautta.

Teksti-TV:n eri nettiversioista vanhin classic-versio häviää kokonaan. Samalla pelkistetyn tekstiversion ulkoasu muuttui jonkin verran.

Normaalin nettiversion kuva taas muuttuu gif-muodosta png-tiedostoksi. Muutos tarkoittaa kuvan skaalautuvuuden paranemista eri välineissä. Käytännössä kuva on terävämpi.

Edellisen kerran Ylen teksti-tv-järjestelmää uudistettiin vuonna 2006.

Lue lisää:

Yle uusii teksti-TV-järjestelmänsä

Suosittelemme