Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kaisa Mäkäräinen jälleen suomalaisten suosikkiurheilija, Teemu Pukki nousi peräti 20 sijaa

Kimi Räikkönen ja Iivo Niskanen valloittivat listan seuraavat sijat.

Kaisa Mäkäräinen lähikuvassa.
Kaisa Mäkäräinen on valloittanut suomalaisten sydämet. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Ampumahiihtouransa viikonloppuna päättänyt Kaisa Mäkäräinen on viime vuosien tapaan suosituin urheilija suomalaisen aikuisväestön keskuudessa, kertoo sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight.

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen ja maastohiihtäjä Iivo Niskanen valloittivat listan seuraavat sijat. Jalkapalloilija Teemu Pukki nousi peräti 20 sijaa ja on nyt neljäntenä.

Kymmenen kärjessä ovat myös maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski, rallikuski Kalle Rovanperä, F1-kuski Valtteri Bottas, lumilautailija Enni Rukajärvi, parakelaaja Leo-Pekka Tähti ja pika-aituri Nooralotta Neziri.

Naisten keskuudessa kolme suosituinta urheilijaa ovat Mäkäräinen, Pärmäkoski sekä Niskanen ja miesten keskuudessa Räikkönen, Mäkäräinen sekä Pukki.

Tutkimuksessa oli mukana 2 125 täysi-ikäistä suomalaista, joita haastateltiin helmi-maaliskuussa kahden viikon aikana.

Lue myös:

Kommentti: Kaisa Mäkäräisen tarinassa yksi tekijä on kiehtovuudessaan aivan omaa luokkaansa – ja siinä piilee hänen suosionsa salaisuus

Kaisa Mäkäräinen pohti Yle Urheilun haastattelussa elämäänsä urheilu-uran jälkeen – kertoi mahdollisista uusista lajivaltauksista: "Uskon, että haluan edelleen kilpailla jollain tasolla"

Jarmo Punkkinen keskusteli suojattinsa kanssa ennen lopettamispäätöstä: "Sanoin, että sinun pitää olla sydämessäsi varma asiasta, ettei tarvitse katua myöhemmin"

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen lopettaa uransa – asiantuntija hehkuttaa poikkeuksellista uraa: "Hän on todellinen tahtonainen"

Suosittelemme sinulle