Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Some-huhuille Venetsian delfiineistä ei ole saatu katetta

Kanaalien vesi on kirkastunut, kun koronavirusepidemia on pysäyttänyt liikenteen.

Venetsian tyhjentyneet kanaalit 8.3.2020
Kuva: AOP
Katriina Töyrylä
Avaa Yle-sovelluksessa

Tämän artikkelin perustiedoissa on oleellisia muutoksia. Sosiaalisessa mediassa levitetyt delfiinikuvien ei voida vahvistaa olevan Venetsiasta. Lue uusi juttu täältä.

Asiaa tutkinut Euronews havaitsi, että laajalle levinnyt video delfiineistä oli kuvattu Venetsian sijaan 750 kilometrin päässä Sardiniassa.

Venetsian kanaalien vesi on kirkastunut koronavirusepidemian karkotettua turistit, ja nyt paikalliset asukkaat ovat nähneet delfiinejä uiskentelemassa kanaaleissa, jotka olivat aiemmin täynnä gondoleja.

Asiasta uutisoi muun muassa yhdysvaltalaislehti The Hill:

Lukuisat ihmiset ovat tviitanneet havaintoja sekä delfiineistä että muista eläimistä, jotka ovat tulleet Italiassa ihmisistä tyhjentyneille alueille:

– Hopeareunus koronaviruskriisissä. Venetsian kanaaleissa on jälleen kristallinkirkas vesi. Delfiinit, joutsenet ja kalat ovat palanneet autioituneisiin kanaaleihin. Tavallisesti ruuhkaisat kadut ovat rauhallisia ja hiljaisia. Kuinka haluaisinkaan nyt olla siellä... tviittaa Twitter-käyttäjä Stella Di Marco.

Ihmisvilinän katoaminen liikkumisrajoitusten myötä näkyy myös muualla Italiassa, toteaa Twitter-käyttäjä Fransesco Delrio.

– Villisikoja kotikaupunkini keskustassa, delfiinejä Cagliarin satamassa (Sardiniassa), ankkoja Rooman suihkulähteissä. Venetsian kanaaleissa on nyt puhdas vesi täynnä kaloja. Ilmansaasteet ovat vähentyneet. Luonto valtaa takaisin tilaa Italian karanteenin aikana, hän tviittaa.

Venetsian pormestarinvirasto on kuitenkin huomauttanut uutiskanava CNN:n haastattelussa, ettei kanaalien vesi ole välttämättä puhtaampaa. Se voi olla kirkkaampaa, koska pohjamuta ei nouse ylemmäs veneliikenteen keskeydyttyä.

Virasto kuitenkin korostaa, että ilmansaasteet ovat kyllä vähentyneet.

Aiheesta voi keskustella perjantaihin kello 23.00:een asti.

21.3. klo 18.24: Otsikkoa muutettu: Aikaisempi otsikko oli Delfiinejä uiskentelee turisteista tyhjentyneissä Venetsian kanavissa

Lisätty toinen kappale: Asiaa tutkinut Euronews havaitsi, että laajalle levinnyt video delfiineistä oli kuvattu Venetsian sijaan 750 kilometrin päässä Sardiniassa.

Suosittelemme