Hyppää sisältöön

STM: Tehohoitopaikkojen määrä kaksinkertaiseksi, tartuntaepäilyjen testausvalmiutta suuremmaksi

Lapista etelään palanneilla on todettu tartuntaketjuja, joissa koronalle altistuminen on tapahtunut hiihtokeskuksissa.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuus
Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuus
Santtu Natri,
Hanna Terävä
  • Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti perjantaina, miten sosiaali- ja terveydenhuolto toimii poikkeusoloissa.
  • Ohjeet kunnille ja sairaanhoitopiireille koskevat mm. ikääntyneiden palveluja, lastensuojelua sekä ensi- ja tehohoitoa.
  • Ylen erikoislähetyksessä seurattiin tiedotustilaisuutta ja vastattiin chat.yle.fi -sivun kautta lähetettyihin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää lisää ensi viikolla erikoislähetysten aikana.

Seuraavassa tiedotustilaisuuden pääkohtia ja Yle hetki hetkeltä -seuranta.

  • Tehohoitopaikkojen ja tehovalvontapaikkojen määrä nostetaan kaksinkertaiseksi, yhteensä noin tuhanteen.
  • Vakava viesti kunnille ja kansalaisille ministeriöltä: Perustason palveluiden pitää toimia myös kriisin keskellä, jotta erikoissairaanhoito ei kuormitu.
  • Yli 70-vuotiaiden on saatava tietoa kunnilta, ja kuntien on tiedotettava ikäihmisille, mistä ja miten apua saa, STM painottaa.
  • Suomen tuoreimmat koronaluvut (klo 15.30): 6500 testattua, 450 tartunnan saanutta, 17 vuodeosastolla, tehohoidossa viisi, muutamia kotiutettuja.
  • Valtioneuvosto joutuu pohtimaan uusia keinoja, jos liikkumista ei rajoiteta. Lapista palaavilla matkailijoilla on todettu hiihtokeskuksissa todettuja tartuntoja.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Husissa tartunta lasten syöpä- ja elinsiirto-osaston hoitajalla, THL: Epidemian huippu ei ole tiedossa, Suomessa todettu 400 tartuntaa

Katso lista kaikista työntekijöille ja yrityksille luvatuista aputoimista – hallitus lupaa huiman paketin Suomen talouden pelastamiseksi koronalta

Riittävätkö Kelan rahat koronakriisissä? Miten käy sairauspäivärahojen ja toimeentulotuen? Viisi kysymystä ja vastausta

Voiko hengityssuojaimen desinfioida uunissa? Uskallanko ilmoittautua jumpparyhmään syksyksi? Tässä vastaukset yli 130 koronakysymykseen

Miksi juuri koronavirus sulkee valtioiden rajat ja ihmiset koteihinsa? Professorit kertovat, mikä tekee tästä pandemiasta erityisen

Suosittelemme sinulle